donderdag, september 21

Tuinoverkappingen steeds populairder

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Heb jij al een tuinoverkapping aan huis of zit je eraan te denken om er eentje aan te schaffen? Dan ben je zeker niet de enige. Een grote hoeveelheid huishoudens hebben tegenwoordig tuinoverkappingen, en daar zijn veel verschillende redenen voor te bedenken. Zo zorgt een overkapping voor gezelligheid, extra ruimte en veel zonlicht. Als jij interesse hebt in tuinoverkappingen lees dan snel verder, want hieronder vind je alle nodige informatie!

Zelf tuinoverkapping bouwen of laten installeren?

Tegenwoordig kun je bij vrijwel iedere bouwmarkt terecht voor een tuinoverkapping. Je kunt ze kant-en-klaar kopen en laten installeren door professionals. Als je zelf van het klussen bent kun je natuurlijk ook zelf een tuinoverkapping bouwen. Tuinoverkappingen zijn vrij makkelijk om in elkaar te zetten en met een beetje hulp kun je het dus helemaal zelf. Zorg er wel voor dat je de juiste materialen aanschaft en de afmetingen tot op de maat volgt.

Als je liever niet al het materiaal zelf koopt, meet en zaagt kun je er ook voor kiezen om bouwpakketten te bestellen. In de pakketten zit al het materiaal wat je nodig hebt. Alles heeft al de juiste maat, het enige wat je moet doen is het geheel in elkaar te zetten! In de bouwpakketten vind je een handleiding die iedere stap duidelijk uitlegt, zodat je zelfs als leek met het pakket uit de voeten kan. Naast het feit dat de bouwpakketten veel tijd besparen vergelijken met als je alles zelf zou moeten doen, is het ook nog goedkoper. Omdat je alles op maat ontvangt betaal je niet voor overtollig materiaal en kun je op deze manier op je tuinoverkapping besparen.

Welk materiaal tuinoverkapping is het beste?

Er zijn twee materiaalsoorten waar je uit kunt kiezen: ga je voor een aluminium of een houten overkapping? Er is eigenlijk geen slechte keuze, het gaat voornamelijk om jouw voorkeur. Om je keuze makkelijker te maken zullen we hieronder de voor- en nadelen van de materialen bespreken.

Ten eerste kun je kiezen voor een aluminium overkapping. Het voordeel van aluminium is dat het materiaal duurzaam is en weinig onderhoud verschaft. Het roest niet en het risico op beschadigingen is erg klein. Bovendien is het materiaal beschermt tegen allerlei weersomstandigheden en zal aluminium vrijwel niet verkleuren. Aluminium tuinoverkappingen hebben een moderne en luxueuze uitstraling. Als dit je aantrekt is een aluminium tuinoverkapping mogelijk de beste keuze voor jou.

Je tweede optie is een houten overkapping. Dit materiaal geeft je tuinoverkapping een traditionele uitstraling en heeft een warme en gezellige sfeer. Bovendien past hout goed bij een groene tuin. Je kunt het houten materiaal gemakkelijk bewerken, dus je hebt de mogelijkheid tot personalisatie. Verder zijn de aanschafkosten van houten tuinoverkappingen een stuk goedkoper dan aluminium tuinoverkappingen. Toch is het belangrijk om de kosten op lange termijn mee te nemen. Een houten overkapping heeft namelijk meer onderhoud nodig dan aluminium. Hout loopt risico op verkleuringen en trekt insecten zwermen aan. Aluminium is zeer robuust en heeft dus weinig tot geen onderhoud nodig. Houd hier dus rekening mee voordat je je definitieve keuze maakt.

Share.

About Author

Leave A Reply