dinsdag, december 6

Dit voorjaar een grote klus aanpakken? Laat je trap renoveren

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De dagen worden langer, de vogels beginnen weer te fluiten en langzaamaan verschijnt er fris nieuw groen in de natuur. Kortom, de lente is in aantocht. Veel woningeigenaren grijpen dit seizoen aan om in en om het huis de handen weer eens flink uit de mouwen te steken. Sluit jij je daar graag bij aan? Dan heb jij ongetwijfeld een noemenswaardig aantal klussen op je to do list staan. Misschien wil jij je woning binnen- en buitenom een schilderbeurt geven, de tuin van een facelift voorzien of een nieuwe vloer leggen. Maar hoe is het gesteld met de trap? Bij veel mensen is die niet bepaald het toonbeeld van stijl en dat is jammer, want door een specialist in de arm te nemen kun je er een waar designobject van maken.

Geef jij deze klus ook graag uit handen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? In dit blog ontdek je hoe je de trap met duurzame materialen, tegen aantrekkelijke traprenovatie kosten kunt laten renoveren tot een element dat je dagelijks met plezier betreedt.

Voordelen van traprenovatie

Als je de trap laat renoveren, brengt dat verschillende voordelen met zich mee. Zo wordt die een stuk veiliger en wordt die in een mooi nieuw jasje gestoken. Naarmate je trap ouder wordt, worden de treden gevaarlijk en glad en raken ze versleten. Door de traptreden te laten bekleden met een materiaal dat is voorzien van een antislip-toplaag, behoort dit tot de verleden tijd. Door bijvoorbeeld een speciale lijm met een geluiddempende werking toe te passen, kunnen ook gehorige trappen een heuse gedaanteverwisseling ondergaan. Na de renovatie is de trap vanzelfsprekend ook onderhoudsvrij, slijtvast en krasvast. Je hebt de keuze uit een brede keur aan materialen die variëren van hout en tapijt tot PVC en laminaat, die uitstekend matchen met iedere denkbare interieurstijl. Bovendien maakt het niet uit of je een open trap of een dichte trap hebt.

Open en dichte traprenovatie

Steeds meer huiseigenaren kiezen bij traprenovatie voor PVC. De afkorting staat voor polyvinylchloride en het materiaal is een van de meest toegepaste kunststoffen. Traprenovatie die met PVC wordt uitgevoerd, wordt gerealiseerd met het zogeheten trede-over-trede-systeem. De traptreden worden uit een geheel van HDF-geperst hout geproduceerd en daar bovenop wordt de PVC verlijmd. Een dichte traprenovatie wordt standaard uitgevoerd met stootborden. Bij traprenovatie van een open trap wordt alleen een voetbord op de treden geplaatst. Omdat PVC oersterk is, behoudt het materiaal vele jaren de mooie uitstraling en daarnaast is het eenvoudig schoon te houden. Ook is PVC populair omdat het in tal van decors en kleurstellingen verkrijgbaar is. Daarom past het perfect bij industriële, klassieke, moderne en landelijke woonstijlen.

Share.

About Author

Leave A Reply