woensdag, maart 29

Tips voor het kiezen van een houten vloer

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Heb je besloten je tapijt te vervangen door een houten vloer? Dan ben je in ieder geval al goed bezig! Want een houten vloer geeft niet alleen mooie uitstraling, maar zal ook de waarde van je huis verhogen. Echter moet je natuurlijk wel de goede keuze maken. Denk aan het juiste materiaal, een goede installatie en het kiezen van de mooiste kleur. Daarom geven wij je tips bij het kiezen van de mooiste houten vloer.

Lichte kleuren in kleinere ruimtes

Ben je van plan om een houten vloer in een kleine ruimte te leggen? Dan is een lichtere kleur vaak de beste keuze. Lichtgekleurde houten vloeren zorgen er namelijk voor dat een ruimte groter lijkt. Een voorbeeld hiervan is een beige kleur. Een voordeel hiervan is ook dat het goed te combineren is met de rest van je interieur. Zo kun je lichtere kleuren ook aan kozijnen toevoegen, om nog meer licht te creëren. Of juist donkere onderdelen voor een mooi contrast.

Donkere kleuren

Donkere houtkleuren zijn de laatste jaren erg populair. Het zorgt voor een bepaalde elegantie, wat voor een mooie uitstraling zorgt. Bedenk je echter wel dat het niet voor ieder huis geschikt is. Zo lijkt een ruimte met donkere vloeren kleiner. Waardoor je het beter kunt vermijden bij bijvoorbeeld kleinere woonkamers. Echter kun je het wel weer goed in je keuken of badkamer aanleggen.Donkere kleuren vloeren

Houd rekening met zonlicht

Daglicht kan het uiterlijk van een houten vloer gedurende de dag veranderen. Zo zal het er overdag anders uitzien dan ‘s nachts. De UV-stralen kunnen het hout zelfs beschadigen na verloop van tijd. Het is altijd raadzaam om je leverancier te vragen naar de invloed van zon op je vloer.

Maak gebruik van monsters

Je kunt een vloer in de winkel bekijken. Of zelfs online. En dat is vaak prima. Maar wil je écht zeker zijn van je keuze? Dan maak je liever gebruik van monsters. Je kunt een monster van een houten plank in je huis leggen en zo het beste zien of je het mooi vindt. Let ook vooral op de combinatie met je meubels. Past het mooi bij elkaar? En let op de verandering in kleur met bepaalde hoeveelheden licht.

Duurzaamheid van de vloer

De kleur van je houten vloer is erg belangrijk. Maar je wilt ook een vloer waar je een tijdje mee vooruit kunt. We raden je buiten de kleur, ook rekening te houden met hoe je de vloer gaat gebruiken. Plaats je het in de woonkamer, dan zal er mogelijk intensief overheen gelopen worden. Terwijl dit bij een slaapkamer weer minder het geval is. Je kunt bij intensief gebruik beter voor een zo hard mogelijke variant kiezen. Want hoe harder de vloer is. Hoe beter het bestendig is tegen beschadiging.

Hopelijk hebben we je de keuze makkelijker gemaakt met onze tips. Vergeet niet dat het kiezen van een vloer iets is waar je de tijd voor moet nemen. Het kan mogelijk even duren voordat je de knoop hebt doorgehakt. Maar een houten vloer is iets waar je erg lang mee vooruit kunt. Je kunt er jaren plezier van hebben, waardoor het een nuttige investering is. Maak ook vooral gebruik van professioneel advies. Vaak weten zij je net wat meer te vertellen. Wat de keuze natuurlijk veel gemakkelijker maakt.

Share.

About Author

Leave A Reply