donderdag, juli 18

Spiritualiteit van de tuin naar boven halen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

In vrijwel alle religieuze verhalen speelt de spiritualiteit van de tuin een belangrijke rol. Een tuin wordt gezien als een cadeau, iets waar je zelf met je blote handen leven uit kan laten groeien. Voor sommige mensen is de spiritualiteit van de tuin niet het eerste waar ze aan denken als ze voor de zoveelste keer de haag snoeien. Een cadeautje? Een cadeau met extra veel werk zal je bedoelen! Denk jij er ook regelmatig zo over en zie jij de tuin meer als een extra last dan een cadeau? Hoog tijd om die mindset te veranderen! Tijd om de spiritualiteit van de tuin bij jou naar boven te halen.

Verander je mindset

Allereerst is het belangrijk om je eigen mindset te veranderen. Je moet de tuin niet meer als een ruimte beschouwen die enkel en alleen extra tijd kost. Zie tuinieren als het aandacht geven aan de natuur om je heen. Kom in het reine met alles wat je om je heen tegenkomt en geniet van de vrijheid. Je kunt zomaar iets met je blote handen laten groeien, hoe bijzonder is dat? Als we er zo naar kijken staat tuinieren eigenlijk gelijk aan het leven. Je snoeit, je plant zaadjes en je krabbelt langzaam omhoog. Met het veranderen van je eigen mindset, verhoog je de spiritualiteit van je tuin direct. Het is gelijk te voelen hoeveel aandacht en liefde er in dit plekje van je huis gestoken is.

Gebruik je zintuigen

In de tuin is het belangrijk dat je je zintuigen kunt gebruiken. Om echt dat zen gevoel in eigen tuin te beleven is het van essentieel belang dat elk element van de tuin met zorg is gekozen. Elementen die stuk voor stuk de zintuigen prikkelen. Denk bijvoorbeeld aan mooie bomen voor middelgrote tuin. Het ritselen van de bladeren prikkelen je gehoor, je ruikt de frisheid van de bladeren en ziet een prachtig kleurpalet voor je ogen. Op tast voel je hoe het met de stam er aan toe gaat. Tuinieren zorgt er tevens voor dat je leert te vertrouwen op je eigen vermogen, zintuigen en kennis. Ga dus eens op een bankje in de tuin zitten en neem alles wat je ziet in je op. Je zal versteld staan!

Spiritualiteit van de tuin: leren loslaten

Laat het idee los dat alles perfect moet zijn in de tuin. Dit zorgt enkel voor stress en een vermindering van de spiritualiteit van de tuin. Het leven is niet perfect, jij bent niet perfect, dus waarom zou je tuin dat wel moeten zijn? Je kunt met de beste intentie voor al je bloemen en planten zorgen, maar het komt echt nog wel eens voor dat een plant het niet haalt of toch niet het beoogde effect haalt. Het hoeft niet allemaal perfect te zijn. Laat dingen los en ontdek dat enkel je best doen al meer dan genoeg is. Durf de teugels te laten vieren en misschien, heel misschien, levert dat juist verbluffende resultaten op. Leer de spiritualiteit van de tuin te omarmen!

Share.

About Author

Leave A Reply