vrijdag, februari 26

Keuken spuiten: wel of niet doen?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De keuken spuiten is vaak de laatste strohalm die mensen aangrijpen om er weer nieuw leven in te blazen. Is jouw keuken zwaar verouderd of raak je je te koop staande woning aan de straatstenen niet kwijt? Dan is het misschien verstandig om de mogelijkheden tot het overspuiten van de keuken te overwegen. Keuken spuiten… het klinkt heel gemakkelijk, maar is dat ook wel zo? In dit artikel vertellen we meer over de voor- en nadelen van het overspuiten van de keuken en geven we je een paar bruikbare tips. Lees je mee?

Keuken spuiten: dit zijn de voordelen

Er zijn meerdere redenen waarom de keuken spuiten een goed idee lijkt te zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je voor de verkoop van het huis iets moet veranderen aan de keuken, maar je hier uiteraard niet extreem veel geld aan kwijt wilt zijn. Ook kan het zo zijn dat je op dit moment niet het budget hebt om een nieuwe keuken aan te schaffen, maar de keuken ondertussen wel een doorn in het oog is. Zo zijn er nog veel meer redenen te verzinnen waarom je de keuken zou willen overspuiten. De belangrijkste vraag is natuurlijk of dit ook verstandig is. Wij hebben de belangrijkste voordelen van de keuken spuiten voor jou op een rijtje gezet:

  • Het bespaart een heleboel geld: je bent immers een stuk goedkoper uit als je enkel besluit om de keuken over te spuiten dan als je een geheel nieuwe keuken moet laten plaatsen.
  • Het maakt minder troep: we kennen allemaal wel de puinhoop die verbouwingen achter laten in huis. Alleen al bij kleine dingen, zoals het keukenblad repareren, zie je dit. Laat staan als je de gehele keuken wilt vervangen.
  • Minder keuzestress: de aanschaf van een nieuwe keuken brengt altijd een hoop stress met zich mee. Is er wel voldoende kastruimte, is er wel genoeg bewegingsruimte om het kookeiland heen, passen die tegels wel bij mijn vloer? Met het overspuiten van de keuken behoud je je eigen vertrouwde keukentje en dat bespaart je een hoop keuzestress!
  • Talloze mogelijkheden: bij de keuken spuiten zal je merken dat je enorm veel keuzes hebt uit verschillende kleuren. Hierdoor kan je de keuken helemaal naar eigen stijl en smaak vernieuwen. Nieuw leven in de keuken blazen is nog nooit zo leuk geweest!

Nadelen van de keuken spuiten

Uiteraard zitten er ook nadelen aan de keuze om de keuken te spuiten. Het is immers niet zo gemakkelijk als het klinkt. Bovendien komt er best veel bij kijken als je besluit om jouw huidige keuken over te spuiten. Zo kan je dit zelf meestal niet doen, daar heb je simpelweg gewoon niet het juiste gereedschap en materiaal voor. Daardoor moet je altijd hulp van een professional inschakelen en ook dat kost wel wat geld en tijd. Bovendien verandert de uitstraling van de keuken wel, maar uit praktisch standpunt is er niks veranderd. Je beschikt nog steeds over dezelfde keukenapparatuur en onlogische indeling. De keuken spuiten is enkel een goed idee als de uitstraling van de keuken niet meer optimaal is, maar biedt geen solaas voor andere problemen met de keuken.

Share.

About Author

Leave A Reply