maandag, mei 27

Mooie bomen voor middelgrote tuin: deze bomen zijn het meest geschikt

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De zoektocht naar mooie bomen voor middelgrote tuin kan best een opgave zijn. Als je tuin niet al te groot is, is het zaak om met veel zorg de beplanting en bomen uit te kiezen. Je wilt immers voorkomen dat de planten letterlijk je tuin uit groeien. Het is echter moeilijk om mooie bomen voor middelgrote tuin te vinden. Wij vinden dat best vreemd. Waarom zou het moeilijk zijn om voor een normaal formaat tuin een boom te vinden? Heel veel mensen zijn immers verliefd op de natuurlijke uitstraling van bomen in de tuin. Het moet toch niet zo zijn dat je enkel bomen in de tuin kunt plaatsen als je ook beschikt over een gigantische tuin. Bomen moeten verkrijgbaar zijn voor elk formaat tuin. Voor dit artikel deden we onderzoek naar bomen voor middelgrote tuin, zodat ook jij kan genieten van die geweldige, natuurlijke uitstraling in eigen tuin.

De beste tijd om bomen te planten

Allereerst is het belangrijk wanneer het de beste tijd is om bomen te planten. Over het algemeen zien we dat bomen tussen november en maart geplant worden. Doordat de planten nu allemaal in rust zijn, zijn ze makkelijker te vervoeren en te verplanten. Als je een boom in het juiste seizoen plant, zal je merken dat deze zich heel snel zal aanpassen aan de locatie waar hij staat. Bovendien blijft hij met de seizoenen meebewegen, waardoor hij in optimale conditie blijft. Een boom is de blikvanger van de tuin. Het is dan ook van essentieel belang dat deze niet alleen op de juiste manier wordt geplant, maar ook over het juiste formaat beschikt. Mooie bomen voor middelgrote tuin vind je hieronder.

Mooie bomen voor middelgrote tuin op een rijtje

Mooie bomen voor middelgrote tuin zijn niet lastig te vinden als je weet waar je moet zoeken. Wij hebben de meest geschikte bomen voor de middelgrote- tot kleine tuin voor jou op een rijtje gezet:

  • De bolacacia of kogelacacia: dit is een bolvormige boom die niet al te groot wordt. Deze boom wordt ook vaak gebruikt in de kleine tuin om de spiritualiteit van de tuin te verhogen. Deze boom wordt slechts 4 a 5 meter hoog en is dichtgegroeid met allemaal zeer fijne blaadjes. Hierdoor is het een lust voor het oog én de echte sfeermaker in de middelgrote tuin. De boom heeft weinig onderhoud nodig en moet enkel vlak voor de winter of juist net rond maart gesnoeid worden. Je snoeit hierbij de takken terug tot net aan de stam. In de lente zal de boom vervolgens weer tot zijn oorspronkelijke bolvorm groeien.
  • Glansmispel of ‘Red Robin’: dit is officieel een heester, maar is ook als boom te koop. Deze bomen zijn zeer klein, maar geven de tuin een enorme sfeerboost. Het voordeel van deze boom is dat hij vrijwel onderhoudsvrij is. Hij is bladhoudend en zal daardoor ook voor weinig rommel op de grond zorgen. Bovendien zorgt de kleurschakeling van de bladeren in de herfst en de lente voor een geweldig kleurenpalet in de tuin.
  • Perzisch ijzerhout: deze boom is vrijwel direct te herkennen, zelfs door mensen die eigenlijk geen verstand van bomen hebben. Dit komt door de karakteristieke schors. Deze is lichtgrijs met paarse vlekjes, dit geeft de boom een extreem kleurrijke en decoratieve uitstraling én laat dat nu net zijn wat je zoekt voor de als je kijkt naar mooie bomen voor middelgrote tuin.
Share.

About Author

Leave A Reply