zondag, juni 13

Salontafel tips, Hoe kies ik de juiste stijl en kleur?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Je bent op zoek naar een salontafel als leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je zit- of eethoek maar weet niet welke je nu moet kiezen. Waar moet je immers allemaal op letten bij het aanschaffen van een salontafel? Voor welk materiaal kies je en voor welke kleur? Verder zijn er nog vele keuzemogelijkheden op het gebied van bijvoorbeeld stijl, grootte en afwerking. Erg veel zaken om rekening mee te houden, helemaal als je bedenkt dat een salontafel vaak maar een klein meubel is.

En hier houdt het niet op, je moet immers ook rekening houden met de rest van je interieur. Welke stijl heeft dit en past de salontafel daar wel goed bij?

Wij begrijpen dat dit voor de meeste van ons een onbegonnen zaak is, helemaal aangezien het aanbod salontafels gigantisch is. Daarom geven wij je in dit artikel leuke tips zodat jij binnen de kortste keren volledig geïnspireerd bent. Lees dus snel verder!

Welke vorm salontafel moet ik kiezen?

Salontafels zijn tegenwoordig beschikbaar in veel verschillende vormen. Aan welke vorm jij de voorkeur geeft is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke smaak. Indien jij houdt van strakke lijnen binnen je interieur is het leuk om te kijken naar vierkante of driehoekige salontafels. Op deze manier versterken de strakke lijnen in de salontafel die in jouw interieur.

Of misschien wil je een dergelijk patroon wel doorbreken, dan is het leuk om te kiezen voor een ronde of ovale salontafel. Probeer op dit gebied creatief te denken en probeer vooral uit! Je kan van tevoren denken dat iets misschien niet binnen je interieur past maar zonder het te proberen weet je het nooit. Naast de invloed op het uiterlijk heeft de vorm van een salontafel ook zeker invloed op het gebruik ervan. Je kan je immers voorstellen dat een driehoekige salontafel minder oppervlak heeft dan een vierkante van hetzelfde formaat. Bedenk voor jezelf dus van tevoren wat je met de salontafel wilt doen. Is de tafel enkel bedoeld als decoratie dan hoef je met het bovenstaande punt geen rekening te houden. Wil je de salontafel echter gebruiken om spullen op neer te zetten dan is het handig om goed rekening te houden met het oppervlak en de vorm.

Voor welke hoogte kan ik het best kiezen?

De hoogte van een salontafel is over het algemeen erg belangrijk. Niet enkel omdat een juiste hoogte gewoon praktisch is maar ook voor het aanzicht in combinatie met je andere meubels.

Gelukkig is het niet moeilijk een gegronde keuze te maken, kijk gewoon wat de zithoogte van je bank of fauteuil is. Je salontafel moet ongeveer 10 centimeter hoger zijn. Je hebt op deze manier de ideale hoogte en hoeft bijvoorbeeld niet te bukken als je iets van de salontafel wilt pakken.

Verder is het handig om rekening te houden met de hoogte van je televisie. Veel mensen hebben hun televisie neergezet op een tv-meubel. Deze meubels zijn vaak laag en dus is de hoogte van de televisie ook relatief laag. Houdt hier goed rekening mee aangezien een te hoge salontafel ervoor kan zorgen dat spullen zoals een leuke vaas voor het beeld van de televisie komen. Dit zal je kijkplezier bederven. Stem de hoogte van je salontafel dus ook goed af op de rest van je interieur.Voor welke hoogte kan ik het best kiezen?

Creëer voldoende loopruimte

Iets waar veel mensen geen rekening mee houden tijdens het aanschaffen van een salontafel is de loopruimte eromheen. Vaak wordt de salontafel gebruikt in de zithoek en zal deze dus goed moeten passen bij de al bestaande meubels. Het is immers erg vervelend als je over je salontafel moet springen om bij je zithoek te komen. Houdt dus voldoende rekening met de loopruimte ten opzichte van de bank of stoelen. Zo voorkom je dat je een te grote salontafel aanschaft die eigenlijk niet goed past binnen je interieur.

Kies je voor opbergruimte of juist niet?

Het volgende belangrijke aandachtspunt bij het aanschaffen van een salontafel is of je hierin wel of geen spulletjes wilt opbergen. Indien je geen spullen wilt opbergen hoef je jezelf geen zorgen te maken over salontafels zonder lades. Je kunt je dan volledig focussen op het design en de grootte van het tafelblad. Indien je wel van plan bent allerlei spullen in de salontafel op te bergen moet je goed kijken of dit mogelijk is en wat het opslagvolume is. Als je enkel de afstandsbediening en wat tijdschriften kwijt wilt dan volstaat een salontafel met een enkele lade. Indien je wel veel spullen op wilt kunnen bergen zoals bijvoorbeeld kussens voor op de bank, dekens of misschien wel servies. Dan is het handig om te kiezen voor een salontafel met veel opslagvolume.

Ook is het misschien leuk om eens te kijken naar salontafels met meerdere niveaus. Deze tafels zijn over het algemeen iets hoger dan standaard salontafels maar bieden wel veel voordelen op het gebied van het opbergen van spulletjes.

Kies jouw stijl!

Nu we alle belangrijke punten behandeld hebben rest er nog maar één vraag. Voor welke stijl salontafel kies jij? Er zijn namelijk tal van verschillende stijlen waar je uit kunt kiezen. Houd er echter goed rekening mee dat de stijl van je salontafel past bij de stijl van je interieur. Natuurlijk is dit een kwestie van iemand zijn persoonlijke smaak, maar leuk om rekening mee te houden is het altijd.

Een stijl salontafel die tegenwoordig erg populair is de houten salontafel met stoere ijzeren accenten. Met deze combinatie creëer je een echte knusse maar toch industriële uitstraling.

Of kies voor een op maat gemaakte salontafel in een vorm naar keuze, zo ben jij er zeker van dat de salontafel volledig voldoet aan jou smaak en eisen.

Laat je vooral ook inspireren door het aanbod salontafels van Emob, Leen Bakker of Ikea! In de online shop kan je volop inspiratie opdoen, maar je kan natuurlijk ook gewoon eens rondsnuffelen in een fysieke meubelwinkel (alhoewel dat nu lastig is met Corona).

Share.

About Author

Leave A Reply