zondag, juni 13

Hexagon figuren met afbeelding of foto

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een hexagon is niet meer dan een gelijkzijdige zeshoek, toch is deze vorm één van de meest populaire vormen die er bestaat. Mensen vinden de vorm speels en toch gestructureerd. Het heeft het ronde van een cirkel maar toch ook de hoekjes van een vierkant, de hexagon is daarom veelzijdig in gebruik. Je kunt er leuke mozaïek mee maken door meerdere hexagons aan elkaar te koppelen.

De hexagon uit de natuur in het interieur

Wist je dat de vorm hexagon rechtstreeks uit de natuur komt? Als je goed nadenkt weet je vast waar je dit mooie figuur eerder gezien hebt. Jazeker! In de honingraad van de bijenkorf. De bijen maken een werkelijk kunstwerk door enkel en alleen hexagons aan elkaar te koppelen en te vullen met honing. De mensen gebruiken de hexagon figuren ook graag in hun woning als interieur styling. Je kunt in deze vorm bijvoorbeeld leuke tafeltjes kopen, waxinelichtjes houders, schalen en opbergkistjes.

Samen maken de hexagon foto’s en afbeeldingen een uniek kunstwerk

Wil jij de vorm hexagon ook terug laten komen in jouw interieur? Dan zijn de foto hexgagons wellicht een goede keus. De hexagon panelen van 5 mm dik kunststof, zijn ideaal om leuke foto’s en mooie afbeeldingen op te laten afdrukken. Zet op iedere hexagon een andere foto of zet één grote foto op meerdere hexagons. De mogelijkheden zijn enorm en veelzijdig, laat je inspireren en maak je eigen persoonlijke kunstwerk voor aan jouw muur.

Hexagon foto paneeltjes netjes ophangen

De fotopanelen in de vorm hexagon zijn 21 cm breed en 18 cm hoog. Nadat je jouw foto’s hebt laten afdrukken op de hexagons en je ze hebt ontvangen, kun je aan de slag om deze tegen de muur aan te hangen. Dankzij het simpele ophangsysteem hoef je geen boormachine te hebben en ook geen klusjesman te zijn. Een kind kan de was doen, laten we maar zeggen.

Het simpele ophangsysteem

De hexagon is voorzien van een plakstrip en magneet. Je plakt je eerste hexagon tegen de muur op de plek waar jouw kunstwerk begint. Dan pak je de tweede hexagon en de afstandshouder en je plakt ook deze eenvoudig op de juiste afstand tegen de muur, zo ga je verder. Je hebt dan tussen iedere hexagon eventueel ruimte. Je kunstwerk hangt altijd recht.

Waarom wordt een fotowand met hexagons nooit saai?

De magneet in het ophangsysteem zorgt ervoor dat de hexagons eenvoudig te vervangen zijn. Het is zelfs zo eenvoudig dat je iedere dag wel even kunt wisselen. Je klikt de ene hexagon los en zet de andere tegen de magneet en klaar ben je. Een fotowand met hexagons is dus nooit saai want je kunt steeds weer een nieuwe volgorde creëren of andere foto’s gebruiken.

Hexagons in ieder gewenst thema

Omdat je zelf kunt beslissen wat je op je hexagons wilt laten printen kun je met ieder thema meedoen. Is er iemand jarig, kies dan een hexagon met ballonnen of slingers en foto’s van het feestvarken. Is het kerst? Bestel dan een serie kerst hexagons en geef je woning extra kerstsfeer. Zo kun je ook met de seizoenen meegaan of gewoon een leuke wanddecoratie creëren in een bepaalde kleur!

Share.

About Author

Leave A Reply