woensdag, juni 29

Maak jouw industriële keuken met onze tips!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Denk je eraan om een moderne keuken met een industriële uitstraling te bouwen? Hier zijn tips om je op weg te helpen om de beste lay-out te kiezen. Moderne keukens in industriële stijl is een sterk groeiende trend. Het idee komt oorspronkelijk uit oude pakhuizen die werden gebruikt als industriële product- of materiaalopslag. In deze keukens kwam creativiteit sterk naar voren: compacte slijtvaste structuren gemaakt van hout wat vervolgens wordt gemend met natuurlijke materialen zoals hout, metaal en glas.

Een industriële keuken is een trend die niet zomaar zal weggaan. Benieuwd hoe je een industriële keuken maakt? Lees dan snel verder.

Industriële meubels

Je ziet in veel keukens een dat er een kookeiland in verwerkt is. Om zo’n kookeiland kan je gezellig een kletsen wanneer het eten wordt klaargemaakt. Ook in industriële keukens zijn kookeilanden populair. Echter hebben ze natuurlijk wel een industriële look. Zo zijn ze vaak van beton en hebben ze een donkere kleur. Heb je een eetkamer in je keuken? Dan zijn industriële eetkamerstoelen een mooie toevoeging. Je kan eetkamerstoelen industrieel kopen bij verschillende webshops en winkels.

Industriële keukenkasten

Ook erg belangrijk zijn de keukenkasten. Ook hiervoor zijn genoeg opties beschikbaar. De sleutel is om de ruimte zo groot mogelijk te laten lijken, zelfs in een kleinere keuken. Zorg dus voor kleine keukenkasten en maak extra opbergruimte op een andere plaats in je huis.

Om je keukenkasten een industriële look te geven kan je houten tinten combineren met strakke metalen kasten. Denk goed na over welke kasten je kiest. Want de kasten bepalen voor een groot deel hoe succesvol je keuken is gemaakt.

Industriële gootsteen

een industriële gootsteen is groot en pragmatisch. Je kan bijvoorbeeld een gootsteen gebruiken die oorspronkelijk op een boerderij gebruikt is om te koken en wassen. Zorg er natuurlijk wel voor dat ze niet fel van kleur zijn. Ben je meer van een moderne stijl? Kies dan voor een moderne spoelbak met een rustig design.

Industriële keukenverlichting

Kies enkel rustige verlichting of moderne versies in dezelfde stijl. Gedempte verlichting is altijd een goede keuze om andere details in een ruimte tot z’n recht te laten komen. Echter heb je natuurlijk wel voldoende verlichting nodig om goed te kunnen koken. Kies dus verlichting waarmee je nog genoeg ziet om je aardappelen te schillen.

Industrieel kookeiland

Kookeilanden zijn erg populair, ook in industriële keukens. Wanneer je voor een kookeiland kiest moet je ervoor zorgen dat je voldoende ruimte houdt tussen je keukenkasten en je kookeiland. Deze ruimte is namelijk nodig voor het creëren van een industriële stijl. Voor een industrieel kookeiland gebruik je het liefst materiaal zoals hout of bijvoorbeeld donker graniet. Een modern kookeiland past vaak niet bij deze stijl.

Industriële keukenapparatuur

Ook je keukenapparatuur wil je in dezelfde stijl al de rest van de keuken. Het liefste maak je de koelkast, fornuis, wasmachine en over allemaal van metaal. Vermijd chroom en zoek in plaats daarvan bijvoorbeeld geborsteld metaal. Het mooie is dat industriële keukens eruit zien als fabrieksvloeren en met duurzame metalen voorwerpen help je dat imago te versterken.

In je keuken wil je zoveel mogelijk ruimte creëren. Echter is dit bij keukengerei een ander verhaal. Dit hang je gerust in je keuken zodat je het altijd ziet hangen. Dit is prima mogelijk wanneer je keukengerei bij de rest van je keuken past. Daarnaast breng je jouw keuken zo helemaal tot leven.

Share.

About Author

Leave A Reply