zaterdag, april 17

Nieuwe trend in de badkamer: de stortkoker

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De badkamer is echt toe aan een make-over. De tegels zijn gedateerd en hier en daar al gebarsten. De wastafel beweegt een beetje als je er te hard op leunt en de douchewand is gescheurd. Er moet echt snel wat gebeuren. Maar je hebt een groot gezin en het moet dus niet te lang gaan duren, die verbouwing.

Je bent al op zoek gegaan naar nieuwe vloertegels en tijdens één van die zoektochten kreeg je een lumineus idee. Je wil een gat in de badkamervloer maken en daar een stortkoker bevestigen die rechtstreeks boven de wasmand in de bijkeuken uitkomt. Bouwtechnisch kan het prima want de bijkeuken en badkamer liggen dicht bij elkaar. Als koker kun je prima een grote pvc buis gebruiken. Je hebt een nieuwe trend gecreëerd!

stortkoker

De stortkoker

Je ziet het al helemaal voor je. Je kids gooien er giechelend en lachend hun ondergoed, hemdjes, broeken, jurkjes en shirts doorheen. Je hebt in gedachten al een mooi luik erboven gemaakt en je ziet als het ware de vuile was door de buis naar beneden vallen. Hups, zo de wasmand in! Geen gesjouw meer met de wasmand door het hele huis. Geen rommel meer op de kamers van de kinderen. Zou je dan toch nog rust krijgen?

Vanaf nu is er rust

Rust in een opgeruimd huis, dat is wat je wil. Fijn als er straks geen was meer ligt door het hele huis. Want zowel je vriend als je kids hebben de gewoonte om alles achter zich te laten liggen. Maar je bent ervan overtuigd dat ze het straks leuk vinden om die stortkoker te gebruiken. Sokken uit? Het luik open en de afvoerbuis in! Broek uit? Hupsakee, de koker in ermee. Je hoeft je kinderen niet steeds te waarschuwen dat ze hun kleren en hun kamer moeten opruimen. Dat gaat nu allemaal vanzelf. Nu even terug naar de make-over. De nieuwe tegels voor de badkamervloer kies je zo uit dat je het luik bijna niet meer ziet. Alleen de mooie roestvrijstalen greep laat zien dat daar de stortkoker zit. De stortkoker is van kunststof en onverwoestbaar. Je kunt kiezen voor een diameter van 31,5 cm of 40 cm of zelfs nog groter, maar hij moet nog wel ingebouwd kunnen worden. Maak hem daarom niet te breed. Verder wil je de badkamer ook wat slimmer inrichten. Een dubbele wastafel lijkt je heel handig en een mooie design radiator wil je plaatsen voor meer warmte. De tegels krijgen een betonlook, dat is nu helemaal in. De douchewand haal je weg en daarvoor in de plaats komt een handige inloopdouche door gebruik te maken van een extra muurtje. Makkelijk schoonhouden en die kan ook niet stuk gaan.

Share.

About Author

Leave A Reply