zaterdag, april 17

De voordelen van vloerverwarming met noppenplaten

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vloerverwarming is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Steeds meer mensen geven de voorkeur aan vloerverwarming ten opzichte van andere vormen van verwarming. Dat heeft verschillende redenen. Allereerst kan er door juist gebruik van vloerverwarming enorm veel energie bespaard worden, wat een fikse besparing op de energierekening oplevert. Daarnaast bespaar je door het gebruik van vloerverwarming ook nog eens extra ruimte in huis. Dit komt met name doordat er geen zichtbare radiatoren in huis aanwezig zijn.

Door de toenemende vraag naar vloerverwarming is ook het aanbod explosief gestegen. Vloerverwarming kan tegenwoordig dan ook op verschillende manieren worden geplaatst. Hierbij maken we onderscheid tussen een droogbouw en natbouw systeem. Ook kan hierbij een noppenplaat worden toegepast. Dit is wellicht een iets minder bekend systeem. Daarom lichten wij in dit artikel graag toe wat dit precies inhoudt en welke voordelen dit heeft ten opzichte van andere systeemsoorten.

Hoe werkt vloerverwarming met een noppensysteem?

Een vloerverwarming met noppensysteem is nog lang niet bij iedereen bekend. Het wordt tegenwoordig ook vooral bij nieuwbouwprojecten gebruikt. Daardoor komt nog lang niet iedereen hiermee in aanraking. Wanneer je kiest voor een vloerverwarming met noppensysteem, dan zal een noppenplaat worden bevestigd om de buizen op hun plek te houden. Een noppenplaatsysteem is relatief eenvoudig te bevestigen door de al voorgevormde noppen.

Er bestaan noppenplaten met en zonder extra isolatie. Over het algemeen geldt dat noppenplaten over extra isolatie beschikt en noppenfolie niet.

Maar waarom zou je nu kiezen voor vloerverwarming met een noppensysteem. Hieronder volgen de belangrijkste voordelen.

Eenvoudige installatie

Eén van de grootste voordelen van vloerverwarming met een noppensysteem is dat het ontzettend eenvoudig te monteren is. In veel gevallen hoeft hier niet eens een vakteam voor ingeschakeld te worden en kun je dit geheel zelf of is er slechts maar één monteur noodzakelijk. Zo bespaar je enorm veel kosten op het montagewerk. Bovendien kunnen de leidingen zeer eenvoudig in de noppenplaat worden geduwd. Je hebt dus geen professioneel gereedschap nodig om dit voor elkaar te krijgen.

Extra isolatie

Noppenplaten beschikken over het algemeen over extra isolatie. Dat betekent dus dat je niet alleen met vloerverwarming werkt om het wooncomfort te verhogen, maar er ook nog eens voor zorgt dat het isolerend vermogen van je woning beter wordt. Hierdoor ontsnapt er minder warmte uit huis, waardoor je dus ook minder hard hoeft te stoken en op de lange termijn veel kunt besparen op je energierekening.

Geluiddempende kwaliteiten

Wist je dat vloerverwarming met noppenplaten ook nog eens uitstekend kunnen worden toegepast in appartementen? Dit komt met name doordat de noppenplaten niet alleen een isolerende werking hebben, maar ook nog eens over enorm goede geluiddempende kwaliteiten beschikken. Hierdoor ervaren de buren minder overlast. Bovendien is het ook fijn als je in eengezinswoning woont en de bovenverdieping hiermee bekleed. Handig als de kinderen weer heerlijk aan het ravotten zijn of boven rondrennen. Dan heb jij hier geen last van in de woonkamer en kun je op je gemakje een kopje koffie drinken en een krantje lezen, zonder geluidsoverlast te ervaren.

Share.

About Author

Leave A Reply