zaterdag, december 4

Nieuwe lening afsluiten? Lees dan eerst onze 4 tips!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je op dit moment overweegt om een lening af te sluiten. We komen allemaal wel eens voor een moment van financiële krapte te staan. In dat geval kan een lening solaas bieden. Zeker als je je woning wilt verbouwen of als er plotseling een grote uitgave komt die je niet kunt uitstellen, is een lening een verstandige keuze. Maar wat moet je weten voordat je een lening afsluit? Wij geven 4 tips!

1.         Meerdere leningen? Laat deze oversluiten

Heb je al meerdere leningen lopen? Dan kan een lening oversluiten soms de beste keuze zijn. Vaak beschikken mensen over zoveel verschillende leningen, dat ze niet meer in de gaten hebben hoeveel rente ze betalen. Natuurlijk wil je lenen wel zo verantwoordelijk mogelijk doen. Daarom is het belangrijk dat je inzicht krijgt in het rentepercentage wat je op dit moment moet betalen en of het niet goedkoper kan. Als je bij een andere geldverstrekker voor een veel gunstigere rentepercentage kunt lenen, kan het oversluiten van de lening financieel veel voordelen opleveren.

Let op: in sommige gevallen moet je een boete betalen als je de lening vroegtijdig terugbetaald en daarmee beëindigd. Bedenk daarom eerst of de financiële voordelen tegen de hoogte van de boete opwegen. Als dit niet het geval is, laat je de leningen natuurlijk gewoon zoals ze zijn. Vraag eventueel je boekhouder om advies!

2.         Vergelijken

Voordat je een lening afsluit is het belangrijk om eerst de verschillende leningen met elkaar te vergelijken. Je wilt immers zo verantwoord mogelijk lenen en daarbij hoort natuurlijk ook een gunstig rentepercentage. Let natuurlijk niet alleen op de verschillende aanbiedingen, alhoewel dat natuurlijk ook enorm belangrijk is, maar kijk ook naar de ervaringen van mensen. Hoe hebben ze de diensten van de kredietverstrekker ervaren? Als je veel negatieve recensies leest, kan dit natuurlijk de doorslag geven om vooral niet voor deze verstrekker te kiezen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt voor dit moment!

Vergelijken overstappen

bron: overstappen.nl

3.         Heb je een vast dienstverband?

Ook is het belangrijk om je persoonlijke situatie onder de loep te nemen. Geniet je op dit moment van een vast dienstverband, ben je werkloos of beschik je over een tijdelijk arbeidscontract? Als je werkloos bent of er een mogelijkheid bestaat dat je binnenkort zonder werk komt te zitten, is het afsluiten van een lening meestal geen goed idee. Lenen kost immers geld, hier moet je wel de financiële middelen voor hebben.

Is het toch noodzakelijk om te lenen? Kies dan voor een lening met een korte looptijd. Zo weet je in elk geval zeker dat het mogelijk is om deze tijdig terug te betalen.

4.         Lees de kleine lettertjes

Het afsluiten van een lening kan ontzettend spannend zijn. Daardoor vergeten mensen vaak om op de kleine lettertjes te letten. Zodra ze het idee hebben dat ze over de beste deal beschikken, gaan ze al snel akkoord. Maar hoe zit het met de overige voorwaarden? Zitten er addertjes onder het gras, waardoor je straks veel langer aan de lening vastzit en uiteindelijk meer geld kwijt bent? Lees het contract daarom altijd goed door en laat deze eventueel door een boekhouder controleren. Zo weet je zeker dat je over de juiste lening beschikt!

Share.

About Author

Leave A Reply