woensdag, november 13

Hoe vind ik een huurwoning?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De huurprijzen in de grote steden stijgen al jaren. Goede appartementen zijn schaars en dus gewild. Esteon laat zien hoe je nog steeds een goedkope plek kunt vinden om te verblijven.

In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn de huren drastisch gestegen. Omdat steeds meer mensen naar de steden verhuizen, maar er te weinig is gebouwd, wordt de leefruimte schaars. Vooral kleinere appartementen op goede locaties, die ook geschikt zijn voor alleenstaanden, gaan als warme broodjes weg.

Maar zelfs als het pleisterwerk duur is en zich lange wachtrijen vormen, kan men een gunstige woning vinden, we laten je zien hoe je je kansen kunt vergroten.

1. Compromissen maken bij een huurwoning zoeken

Toplocatie, 100 vierkante meter, gerenoveerd oud gebouw, grote badkamer, grote keuken en dat alles tegen een voordelige prijs. Dat zal moeilijk worden. Bedenk wat voor je meer waard is: de goede vervoersverbindingen of de extra ruimte. Veel huurders falen ook door hun overdreven verwachtingen: Want elk gemak dat het nieuwe appartement geacht wordt te bieden, leidt onvermijdelijk tot een hogere huurprijs.

2. Huurwoning zoeken: Voorbereid voor de inspectie

Denk vooraf na over de criteria die de makelaar zal toepassen. Het gaat lang niet altijd om het salaris. Het is zeer, zeer vervelend als potentiële kopers niet komen opdagen voor een flatinspectie. “Iemand als dat heeft geen kans om een huurcontract met mij te krijgen, zelfs niet later. Degenen die, zoals leerlingen of studenten, geen overvloedig inkomen hebben, zouden iemand moeten hebben die voor hen instaat. Zodra de huur meer dan de helft van het salaris verbruikt, neemt het risico voor de verhuurder toe”.huurwoning zoeken

3. Huurwoningen Esteon: Districten ontdekken die nog maar net beginnen te ontstaan

Lees meer over de woningmarkt: soms zijn zelfs de verschillen tussen de afzonderlijke straten enorm. Zo vindt je vaak maar twee straten verderop, toch iets goedkoops in je favoriete buurt. Of je kunt zoeken in een andere buurt: misschien is in plaats van de hippe Pijp in Amsterdam een van de aangrenzende wijken. Bijna elke grote stad heeft buurten die dicht bij het centrum liggen, maar nog niet duur zijn.

4. Verhuizen naar de rand van de stad

Woningschaarste is een volledig grootstedelijk fenomeen, op het vlakke platteland en al in de buitenwijken van de stad ziet het er heel anders uit. Het duurt vaak niet langer om vanuit de buitenwijken in de buitenwijken te werken dan om van A naar B in het centrum van de stad te komen. Voor wie het wat rustiger en groener wil, zijn de buitenwijken daarom een goed – en vooral goedkoop – alternatief. En ondanks de rustige ligging ligt de stad altijd maar op een steenworp afstand. Nieuwsgierig geworden naar de reputatie van Esteon? Wij vertellen je graag meer!

5. Mond-tot-mond-reclame

Er is maar één tip bij het zoeken naar een appartement: praten, praten, praten en nogeens praten”. Je moet iedereen vertellen dat je op zoek bent naar een flat. Uit studies blijkt dat het merendeel van de appartementen niet op de woningmarkt terechtkomt, maar onder de hand wordt gehouden. Iemand kent zeker iemand die iemand kent die iemand kent…. Als je nieuw bent in de stad, kan het prikbord van de universiteit of in het gemeenschapscentrum helpen. “Je kunt alleen slagen als zoveel mogelijk mensen weten dat je zoekt.

Share.

About Author

Leave A Reply