maandag, september 26

Heesters

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een heester is een plant die houtachtige stelen ontwikkeld. Het is een grote groep planten die erg veel kunnen verschillen in de groeiwijze maar ook in het bloeien. Bij een heester kun je denken aan de hortensia, de roos of de rhododendron.

Liguster

Ook is de liguster een heester. Het is wat goedkopere struik die ook vaak voor een haag word gebruikt. Een liguster is een makkelijke struik. Ze kunnen bijna op elk grondsoort groeien. Het enige waar ze niet van houden is natte voeten. Ook kan de liguster zowel in de zon als in de schaduw geplant worden. In de schaduw van de boom, of onder de boom is het beter om ze niet te planten.

De meeste ligusters zijn half wintergroen. Dit wil zeggen dat als het in de winter vriest hij zijn bladeren voor het grootste gedeelte verliest. Heb je een zachte en vrij warme winter dan kan het zo zijn dat de bladeren aan de struik blijven hangen.

De liguster ovalifolium  word het meest in de tuinen geplant maar is het minst winterhard. Doordat ze bijna altijd als haag worden geplant vergeet je bijna hoe een los staande struik van het liguster er uitziet. Deze heester kan prima vier meter hoog worden. Hij krijgt prachtige pluimen met wel honderden kleine witte bloemetjes. Deze bloemetjes verschijnen in juni of juli. De bloemen geven een sterke geur. Niet iedereen houd van deze geur. Daarom kun je ze beter niet rondom je terras planten maar liever op een plaatsje wat verder van het terras af. In het najaar groeien blauwgrijze bloemen met zwarte bessen.liguster ovalifolium

Een liguster is een struik die makkelijk te snoeien is. Hierdoor kun je de struik ook prima klein houden. De struik word dan ook vaker breder dan hoger.

De bladeren van de liguster glimmen heel erg en zijn tamelijk smal van vorm. De bladeren hebben een frisse groene kleur. Het kan zelfs zo zijn dat je in juni en juli tijdens de bloei van de heester alleen maar prachtige witte bloemen ziet omdat de bladeren weerspiegelen in de zon.

Share.

About Author

Leave A Reply