zaterdag, februari 27

Muurschildering babykamer, zelf doen of toch uitbesteden?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Steeds meer mensen kiezen voor een muurschildering babykamer. Urenlang kan je samen met je partner zwijmelen in het toekomstige kamertje voor jullie kleine wondertje. Alle meubeltjes staan klaar en zijn gepoetst, de kleinste kleertjes hangen gestreken in de kast én toch mist er iets. Sommige mensen schakelen hier een interieurstylist voor in. De interieuradvies prijzen verschillen echter enorm per aanbieder. Het is dan ook vaak makkelijker om het zelf te doen. Vaak gaat dit om iets wat de lieftallige sfeer in de babykamer versterkt. Een muurschildering babykamer is hier perfect voor. Bovendien kan je met een muurschildering alle kanten op. Je kunt juist dat lieve en zachte van de babykamer waarborgen, maar je kunt ook voor iets klassieks of juist iets stoers kiezen. Het is mogelijk om de muurschildering babykamer zelf te doen, maar ook uitbesteden is een goed alternatief. Wat kies jij? En waar moet je op letten als je een muurschildering voor de babykamer gaat maken? Wij zochten het uit!

Muurschildering babykamer zelf doen: 5 handige tips

Als je enorm handig bent is het ook nog mogelijk om de muurschildering babykamer zelf te doen. Het grote voordeel hiervan is dat je de babykamer opeens ook een stuk persoonlijker maakt. Je hebt vrijwel alles zelf gedaan in de kamer, uit liefde voor de toekomstige baby. Hoe mooi is dat? Wij hebben 5 handige tips voor jou op een rijtje gezet voor als je sluit de muurschildering in de babykamer zelf te doen:

  • Zorg eerst dat de ondergrond in goede staat is als je besluit om de muurschildering direct te plaatsen. Bedenk wel dat een pas geverfde muur eerst 48 uur moet drogen, voordat je de muurschildering kunt plaatsen.
  • Maak enkel gebruik van verf op waterbasis. Dit is niet alleen gezonder voor de baby en stinkt minder, maar is ook nog beter voor de gezondheid van de kersverse ouders.
  • Schaf een breed scala aan van verschillende kwasten. Veel doe-het-zelvers maken de fout om een muurschildering zo snel mogelijk af te willen hebben en daardoor voornamelijk gebruik maken van dikke kwasten. Je zal echter merken dat het resultaat van de muurschildering babykamer voornamelijk afhangt van de details. En details creëer je enkel door aandacht te steken in de precisie van het werk. Fijne penselen werken hier het beste bij.
  •  Kies niet te donkere kleuren, dit kan de babykamer namelijk erg somber maken en dat wil je uiteraard voorkomen. Natuurlijk hoeft dit niet te betekenen dat het allemaal babyzachte kleurtjes moeten zijn, maar laat een donkere kleur niet de boventoon voeren in de babykamer.
  • Gebruik een beamer om een tekening of tekst op de muur te projecteren. Voor veel beginners is het moeilijk om een tekening uit de losse hand op de muur te verven. Door middel van een beamer heb je een handig hulpmiddel om een optimaal resultaat te behalen.

Muurschildering babykamer uitbesteden

Niet iedereen is even creatief of handig in het verzinnen en maken van een muurschildering babykamer. Dat is dan ook helemaal niet erg! Er zijn tegenwoordig genoeg hobbyisten die er hun werk van hebben gemaakt. Wij raden aan om vooraf verschillende portfolio’s online te bekijken en de mogelijkheden met de schilder te bespreken. Het is erg belangrijk dat er een klik is en dat hij of zij jou kan helpen bij het vervullen van al je wensen voor de muurschildering babykamer.

Share.

About Author

Leave A Reply