zondag, april 14

Keukenblad repareren, zelf doen of laten doen?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het keukenblad repareren is iets waar veel mensen in hun leven een keer voor komen te staan. In dat geval heb je twee keuzes: het keukenblad compleet vervangen of het keukenblad repareren. Als je kiest voor het laatste is de oplossing echter nog niet gevonden. Niet iedereen weet hoe een aanrechtblad wordt gerepareerd. Bovendien heeft niet iedereen het gereedschap of de vaardigheden om een reparatie te laten slagen. Wanneer kies je er immers voor om een keukenblad zelf te repareren of het juist te laten doen? In dit artikel vertellen we waar je rekening mee moet houden als je besluit het keukenblad zelf te repareren en ook als je dit besluit uit te besteden aan een professional.

Keukenblad repareren, zelf doen

Er zijn tegenwoordig enorm veel middeltjes op de markt die beloven dat het keukenblad repareren een eitje is! De realiteit is echter dat dit nog lastiger is dan je zou denken. Deze middelen bevatten vaak schadelijke stoffen en tasten meer het beschermingslaagje van het keukenblad aan, dan dat ze ook daadwerkelijk effect hebben op het plekje dat gerepareerd moet worden. Als je het keukenblad zelf wilt repareren, maar hier verder helemaal geen ervaring mee hebt, raden wij af om te experimenteren met allerlei verschillende middelen. Het gevolg is vaak dat het middeltje op de hele keuken terecht komt, daar zijn schade berokkent en je vervolgens ook nog de keuken spuiten moet. Doordat je niet over de juiste kennis, materalen en gereedschap beschikt, zal het resultaat nooit zo mooi worden als bij een vakman.

Keukenblad repareren: wat zijn de kosten als je het laat doen?

Zoals je hierboven al kon lezen is het keukenblad repareren meer iets voor iemand die hier ook verstand van heeft. Als jij niet over de juiste materiaalkennis beschikt is het verstandiger om het werk uit te besteden. Maar wat gaat dit je eigenlijk kosten? Als het gaat om kleine beschadigingen is het vaak niet rendabel om een monteur te laten komen. Je moet immers niet alleen de materialen betalen, maar ook de voorrijkosten, belastingen en arbeidsloon. Dit geldt bij elk bedrijf zo. Soms is het echter mogelijk om de schade te declareren bij je inboedelverzekering. Dit is vooral afhankelijk van hoe je bent verzekerd en hoe ze omgaan met schade die per ongeluk is ontstaan. Bovendien moet je beseffen dat niet elke beschadiging meer te repareren is. Een keukenblad repareren die vrijwel doormidden is gekliefd, is vrijwel nooit een optie. De kans is dan groot dat het keukenblad na reparatie opnieuw doorscheurd en dat levert enkel gevaarlijke situaties op. Beoordeel het keukenblad dan ook eerst zelf voordat je iemand inschakelt. Soms is het goedkoper om het keukenblad te vervangen en het repareren achterwege te laten.

Wil jij binnenkort het keukenblad repareren en kun je wel wat hulp gebruiken? Zet dan eerst de voor- en nadelen op een rijtje en bekijk of het nog wel rendabel is om het blad te repareren. Blijf altijd realistisch in je keuze om het blad te vervangen of te repareren!

Share.

About Author

Leave A Reply