maandag, september 27

Kosten badezimmer, hoeveel kost een badkamer eigenlijk?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Voor veel mensen zijn de kosten badezimmer of badkamer te hoog om deze ook daadwerkelijk aan te pakken. Bovendien weet je ook niet hoeveel je moet sparen om een geheel nieuwe badkamer te laten plaatsen. Je hebt heel veel leuke ideeën in je hoofd, maar deze ook daadwerkelijk de realiteit laten worden is een beetje te veel gevraagd. Wil je dolgraag weten hoe je kunt besparen op de kosten badezimmer? Ben je nieuwsgierig hoeveel je moet sparen om eindelijk een nieuwe badkamer te realiseren? Wij zochten het antwoord op al deze vragen! Lees je mee?

Kosten badezimmer: besparen doe je zo!

De kosten badezimmer heb je helemaal zelf in de hand. Je hoeft niet direct het duurste van het duurste aan te schaffen. Qua materiaalgebruik zijn er vaak ook zeer goedkope mogelijkheden. Je hoeft niet direct voor RVS afvoergoten te gaan, een simpel en traditioneel doucheputje is ook goed. Begin met het maken van een lijstje en bekijk wat voor jou belangrijk is om optimaal te kunnen genieten van de badkamer. Is er iets wat echt niet kan ontbreken? Zorg er dan voor dat je dit sowieso realiseert in jouw badkamer en op de rest van de materialen en badkamermeubels bespaart. Bovendien kan je een stuk goedkoper uit zijn door een heleboel zelf te doen. Natuurlijk snappen we best dat niet iedereen verstand heeft van het omleggen van leidingen. Dit hoef je dan ook echt niet te gaan proberen, maar er zijn genoeg dingen die je, zelfs als je geniet van twee, linkerhanden zelf kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan het slopen van de oude badkamermeubels of het plaatsen van badkamertegels. Zo bespaar je ongemerkt een heleboel door veel dingen zelf te doen én dat laat weer geld over om de kosten badezimmer te dekken!

Kosten badezimmer

Maar wat zijn de kosten badezimmer dan eigenlijk en wat kan je precies verwachten? Als je wilt weten hoeveel je ongeveer moet sparen is het belangrijk dat je een idee hebt van de kosten van een normaal tot luxe badkamer. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde badkamer tussen de 6.000 en 8.000 euro kost. Hierbij heb je natuurlijk ook uitschieters naar boven en beneden. In deze prijs zijn de kosten van het laten stuken van het plafond en het betegelen van de vloer en wand meegenomen. Bovendien is er een traditioneel setje van badkamer sanitair meegenomen in de berekening, denk hierbij aan toilet, douche, badkamermeubel en wastafel. Natuurlijk hoeft niet altijd alles gedaan te worden in een badkamer. Misschien ziet het plafond er nog wel hartstikke mooi uit en wil je de tegels ook graag behouden. In dat geval heb je enkel sanitair nodig en dat kost uiteraard een stuk minder dan de kosten badezimmer in zijn geheel.

Tip: bekijk eerst wat nog een rondje mee kan in de badkamer en vervang enkel de dingen die echt nodig zijn. Zo bespaar je geld en kan je dit weer gebruiken om net wat luxere artikelen aan te schaffen.

Share.

About Author

Leave A Reply