zaterdag, december 4

Je kantoor inrichten doe je zo!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het kantoor is een plek waar gewerkt dient te worden. Om dit werk zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, dient er een goede werksfeer in het kantoor te zijn. In een goede werksfeer is naast een goede werkplek ook ruimte voor ontspanning. De balans tussen deze twee factoren vinden is het belangrijkst. Als de balans namelijk een van de twee kanten opslaat, zal het kantoor of te strikt, of juist te informeel voelen! In deze blog geven we je enkele tips hoe je het kantoor zo goed mogelijk kunt inrichten. 

Ontspanning

Mogelijkheden tot ontspanning zijn enorm belangrijk op een kantoor. De ontspanningsmogelijkheden geven alle werknemers de mogelijkheid om tussen de werkzaamheden door even de focus op totaal iets anders te hebben. Denk hierbij aan een lunchruimte of een ontspanningsruimte. In de lunchruimte kun je de lunchtafel plaatsen waar alle medewerkers gezamenlijk aan kunnen lunchen. Zo heeft iedereen een plek om tussen de bedrijven door even in een totaal andere ruimte met iets anders dan werk bezig te zijn. In de ontspanningsruimte kun je wat actievere elementen plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan de welbekende tafeltennistafel. Hier kunnen medewerkers iets actiefs doen tussen de werkzaamheden door om de hersenen op een totaal andere wijze te activeren. Na de bezoeken aan de ontspanningsruimten zal iedereen weer met een frisse en geïnspireerde blik aan de werkzaamheden kunnen beginnen.

Kantoormeubilair

Het kantoormeubilair is het meubilair waar de medewerkers de gehele dag op werkzaam zijn. Dit is uiteraard het belangrijkste stukje kantoorinrichting. Doordat medewerkers hier het grootste deel van de dag op/aan doorbrengen dient het kantoormeubilair van kwaliteit te zijn.  Je kiest voor kwaliteit door te kiezen voor ergonomische kantoormeubelen. Ergonomische kantoormeubelen zijn ontworpen om veel tijd op door te brengen. Ze zijn in eerste instantie in de aanschaf een stukje duurder dan goedkope kantoormeubelen, maar zijn op de lange termijn voor ieder kantoor een must-have! De ergonomische kantoormeubelen zorgen er namelijk voor dat het lichaam dat hieraan werkt zo min mogelijk belast wordt. Zo kunnen medewerkers dag in dag uit op kantoor werken zonder lichamelijke klachten.

Share.

About Author

Leave A Reply