woensdag, februari 8

In 3 stappen de perfecte toiletpot!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het toilet is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je een nieuw huis betrekt of je huidige woning een make-over wilt geven. Toch is het van essentieel belang dat jouw keuze voor een nieuwe toiletpot klopt. Denk er maar eens over na hoeveel tijd je hierop dagelijks doorbrengt. Een toilet is essentieel en moet daarom ook aansluiten aan jouw persoonlijke wensen. Maar hoe kies je eigenlijk de perfecte toiletpot? Het aanbod is namelijk groter dan je denkt. Aan de hand van de volgende drie stappen wordt het gelukkig een stuk gemakkelijker om de juiste toiletpot te vinden.

1.         Maak een keuze uit de verschillende toiletpotten

Voordat je begint is het eerst belangrijk om de selectie van het aantal toiletpotten alvast een beetje te beperken. De beste manier om dit te doen is door van tevoren na te gaan welk type toiletpot het beste bij jou past. We maken over het algemeen onderscheid uit drie verschillende soorten.

Allereerst de staande toiletten. Dit is verreweg de goedkoopste keuze en tevens de meest traditionele toiletpot die nu nog binnen de huidige markt verkrijgbaar is. Een groot nadeel van een staand toilet is dat het lastiger is om de vloer goed schoon te krijgen en dat je ook nog eens een apart reservoir aan moet schaffen.

Ten tweede de duobloktoiletten. Dit zijn toiletten waarbij je zelf de toiletpot met het reservoir combineert. Ook dit is een relatief voordelige keuze, maar vraagt wel om wat extra uitzoekwerk.

En last but not least… de zwevende toiletten. Dit is tegenwoordig verreweg de populairste keuze. Deze zorgen voor een moderne afwerking in de badkamer of het toiletgedeelte en hierbij is schoonmaken ook nog eens een stuk eenvoudiger.Maak een keuze uit de verschillende toiletpotten

2.         Diepspoel of vlakspoel?

Wanneer je weet welk type toilet voor jou het meest geschikt is, kun je ook nog eens kiezen uit een diepspoel- of vlakspoeltoilet. Maar wat is nu precies het verschil?

Bij een diepspoel toilet komt alles direct in het water terecht. Er is dus geen opvangplekje om de grote of kleine boodschap op te vangen. Groot voordeel is dat je hierdoor dus geen last hebt van strepen. Enigszins een nadeel kan zijn dat het erg kan plonzen.

Een vlakspoel toilet wordt op dit moment nog verreweg het vaakst gebruikt in Nederland. Hoewel het diepspoeltoilet wel met een inhaalslag bezig is. Nadeel is dus dat het meer schoonmaakwerk is, maar daarentegen heb je geen last van opspattend water.

3.         Hoogte van het toilet

De meeste toiletpotten beschikken over een standaard formaat. In sommige situaties is het echter prettiger om voor aangepaste maten te kiezen. Bijvoorbeeld voor mensen die slecht te been zijn. Zij kunnen eenvoudiger opstaan wanneer het toilet hoger is. Dan zijn er ook weer mensen die door hun eigen lengte weer baat hebben bij een lagere toiletpot. Gelukkig is het maken van toiletpotten over het algemeen maatwerk en kan er aan de meeste wensen wel worden voldaan. Ga daarom gerust in gesprek met een leverancier van toiletpotten en bespreek de verschillende mogelijkheden. Zo weet je zeker dat je straks over een voor jou perfecte toiletpot beschikt.

Share.

About Author

Leave A Reply