woensdag, juni 3

Je eigen tuin, een plek onder de zon

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Je hebt eindelijk een huis kunnen kopen of huren. Na jarenlang zoeken, biedingen doen, onderhandelingen en sparen is het je dan toch gelukt! En je hebt zelfs een zonnige tuin op het zuiden of zuidwesten weten te bemachtigen. Wat wil je nog meer? Nou, een beetje lekker zitten misschien en je tuin leuk inrichten. Althans, daar gaan we nu voor het gemak maar even vanuit. Want wie wil dat nu niet? Dat je na een lange dag zwoegen op kantoor thuis kan komen, de tuindeuren kunt openen om nog even de laatste zonnestralen mee te pakken om op deze manier je stress-level weer tot een normaal niveau te krijgen. Even lekker opladen in je eigen tuin! Het belangrijkste is dan natuurlijk een fijne en comfortabel zitplek. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een zitzak, een tuinstoel, een schommel of een bankje. Maar waar je ook voor kiest, zorg er voor dat je het product goed test zodat deze perfect bij jouw situatie en lichaamsbouw past.

Genieten van je welverdiende rust

Want alleen dan kan je heerlijk genieten van je welverdiende rust. Maar voordat je een zitmeubel aanschaft, moet je natuurlijk eerst een andere keuze maken. Houd je de tuin zoals hij is of ga je veranderingen aanbrengen? Kies je er bijvoorbeeld voor om er gras in te leggen om de boel een beetje op te vrolijken? En kies je dan voor kunstgras, omdat dat zo makkelijk is, of toch voor een echt grasveldje? Vers gemaaid gras, dat blijft toch een heerlijke geur om te ruiken als jij in de ochtend met een krantje en een mok koffie in je tuinstoel de dag begint. Of kies je toch voor tegels? Want dat kan natuurlijk ook. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat je er veel minder onderhoud aan hebt, omdat er niet veel te maaien valt. Hooguit dien je af en toe het onkruid tussen en langs de tegels te verwijderen, maar dat is dan ook alles. Een beetje vegen en je komt verder al een heel eind.

Tips voor een onderhoudsarme tuin

Is een groene tuin duurder dan een tuin met tegels?

Kies je er verder voor om lekker veel planten, bloemen en bomen neer te zetten? Dit is niet alleen goed voor de biodiversiteit van de natuur, maar ook voor jezelf. Je krijgt er namelijk een goed gevoel van, als je zoveel prachtige dingen in je tuin ziet! En het hoeft ook helemaal niet duurder te zijn dan een tuin vol tegels. Dat denken mensen vaak, maar dat hoeft niet zo te zijn. Er is zelfs onderzoek naar gedaan en wat bleek: de besparing bestaat al snel uit een paar honderd euro’s als je groen verkiest boven tegels. Bij een tuin vol tegels heb je waarschijnlijk een stratenmaker nodig om alles een beetje mooi te plaatsen. Heb je planten, bomen en bloemen? Dan hoef je ze alleen af en toe een beetje water te geven in de warme maanden. De rest van het jaar krijgen ze toch wel genoeg water, daar kunnen we het Nederlandse klimaat voor bedanken. Daarnaast is het stukken goedkoper om, als afbakening van de eigen tuin, voor bijvoorbeeld een heg te kiezen in plaats van een houten schutting. Tel uit je winst. Maar waar je ook voor kiest, kies iets dat bij je past. Zowel qua tegels, hoeveelheid groen, indeling en tuinmeubilair. Alleen op deze manier geniet je namelijk optimaal en op een heerlijke manier van je tuintje.

Share.

About Author

Leave A Reply