zondag, juli 12

In de stad wonen of toch liever meer landelijk wonen?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Als je op zoek gaat naar een nieuwe plek om te wonen, dan heb je verschillende mogelijkheden. Wat belangrijk is, is dat je op zoek gaat naar een plek waar jij je thuis voelt en waar je op je plek bent. 

Denk na over de woning die je zoekt en welke voorzieningen je graag in de buurt wilt hebben. De omgeving is een belangrijke factor als het aankomt op prettig wonen. Voordat je een fijne plek kunt vinden om te wonen, helpen wij je alvast met het geven van enkele tips die jou kunnen helpen met de zoektocht.

Wonen in de stad

Zoals de titel van dit artikel al stelt is het belangrijk om voor jezelf de vraag te stellen in wat voor omgeving je wilt wonen. Wil je graag landelijk wonen of toch liever in de stad. Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen. 

Als je kijkt naar de Randstad dan heeft het wonen in een stad als bijvoorbeeld Amsterdam verschillende voordelen en charmes. Je bent altijd in de buurt van de voorzieningen die je wilt gebruiken, de stad is altijd levendig en je kunt met eigen vervoer en openbaar vervoer snel door heel het land reizen. 

Wonen in de stad

Het nadeel van wonen in een dergelijke omgeving is dat de prijzen voor huizen vaak erg hoog liggen en dat het moeilijk is om binnen te komen op de woningmarkt, zeker als je graag een nieuwbouwwoning zou willen laten maken.

Landelijk wonen

Als je kiest voor landelijk wonen, dan heeft dat ook veel voordelen. Je komt in een rustige omgeving terecht waar vaak veel natuur te vinden is. Dat zorgt al snel voor het typische beeld van een mooie achtertuin waar je tijdens de zomermaanden heerlijk kunt relaxen. 

Lekker je eigen ruimte en niet te veel drukte en chaos om je heen. Dat is voor veel Nederlanders het perfecte plaatje om te wonen. Indien jij landelijk woont met je eigen achtertuin dan is het een aanrader om de ruimte optimaal in te richten, zodat je er ook maximaal van geniet. Veel mensen hebben veel ruimte in de tuin, maar doen hier weinig mee. Leg bijvoorbeeld een leuk terras aan, koop een barbecue voor in de zomer of leg een mooie vijver aan. De laatste tijd is het steeds meer trending om voor een duurzame pellet barbecue te gaan.

Wat het aanbod van woningen betreft zijn er in een landelijke omgeving vaak meer huizen te vinden die ook betaalbaar zijn. Dat is positief nieuws, zeker met de huidige concurrentie op de huizenmarkt.

Ook op het gebied van nieuwbouwwoningen heb je dan meer mogelijkheden. Kijk bijvoorbeeld eens naar het aanbod in Castricum door op de volgende link te klikken: https://www.nieuwwonenhaarlem.nl/nieuwbouw/castricum. Daar zie je de verschillende nieuwbouwprojecten in deze plaats waar je ervoor kunt kiezen om landelijk te wonen, met toch alles wat je nodig hebt in de buurt. 

Het voordeel van wonen in een plaats als Castricum is dat je ook nooit ver verwijderd bent van de grote steden in de Randstad. Met het openbaar vervoer of met de auto kun je zo in Amsterdam zijn. Deze plaats ligt aan de kust met de Noordzee. Je kunt dus altijd snel naar het strand en genieten van de mooie natuur.

Share.

About Author

Leave A Reply