woensdag, september 30

3 tips voor het inrichten van je woonkamer

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ga je binnenkort verhuizen naar je eigen stulpje maar heb je nog geen idee hoe je je woonkamer gaat inrichten? De woonkamer is natuurlijk één van de belangrijkste kamers in huis. Het is bij uitstek de ruimte waar je samenkomt met je gezin, om heerlijk te ontspannen en tot rust te komen. Of juist wanneer je iets moois te vieren hebt samen met familie en vrienden. Het is dan ook belangrijk om je woonkamer in te richten zodat jij er dagelijks plezier, warmte en liefde uit kunt halen. Maar weet je niet zo goed welke meubels het beste in je woonkamer passen en waar je op moet letten? Lees dan snel verder en ontdek een drietal waardevolle tips voor het inrichten van je woonkamer.

Tip 1: Zorg voor een praktische indeling

Zoals gezegd is de woonkamer een van de belangrijkste kamers in huis. Het is de plek waar je familie en vrienden ontvangt, waar je tot rust komt na een lange werkdag of juist nog een paar uurtjes doorwerkt achter je thuisbureau. Om al deze uiteenlopende activiteiten een plek te kunnen bieden in je woonkamer, is een praktische indeling een absolute must. De eerste stap is dan ook om alle activiteiten die uitgevoerd zullen worden in de nieuwe woonkamer op te schrijven. Bedenk vervolgens bij elk van de activiteiten wat de eisen en benodigdheden zijn. Wil je bijvoorbeeld een werkruimte in je woonkamer creëren? Dan kunnen voldoende stopcontacten, veel natuurlijk licht en het afschermen van rommel tot je eisen en benodigdheden behoren. Vervolgens kun je aan de hand van deze lijst een grondplan gaan maken: waar ga je alles plaatsen zodat de ruimte goed in elkaar steekt? Zorg ervoor dat je woonkamer een ruimtelijk gevoel heeft, prop de kamer niet te vol.

Tip 2: Maak gebruik van het effect van kleur

Wist je dat kleur een behoorlijk groot effect heeft op je woonkamer? Kleur is niet voor niets een van de belangrijkste sfeermakers in je woonkamer. Kleuren brengen niet alleen sfeer, maar helpen ook bij het ruimtegevoel van je woonkamer. Heb je bijvoorbeeld een vrij kleine woonkamer? Dan kun je deze groter doen lijken door het gebruik van lichte kleurtinten. Schilder het plafond in een net iets lichtere kleur voor een nog beter ruimtelijk effect. Met behulp van horizontale kleuraccenten kun je bovendien nog meer diepte creëren. Of heeft je woonkamer een hoog plafond? Dan kun je het plafond lager doen lijken, en dus meer warmte en sfeer creëren, door het plafond in een donkere kleur te schilderen. Zo zie je maar wat kleur kan doen voor je woonkamer!

Tip 3: Bepaal je favoriete woonstijl

Zodra je de praktische indeling van je woonkamer bepaald hebt en alle puzzelstukjes mooi in elkaar passen, kun je gaan nadenken over de inrichting van je woonkamer. Hierbij is het belangrijk om eerst je hoofdstijl te bepalen. Welke woonstijl(en) wil je graag naar voren laten komen? Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Scandinavisch, industrieel, landelijk of modern interieur. Dit hangt geheel af van je persoonlijke smaak. Wanneer je niet dezelfde smaak als je partner hebt, zijn er voldoende mogelijkheden om een verrassende mix van meerdere woonstijlen te creëren. Wanneer je de woonstijl hebt gekozen, kunnen jullie gaan shoppen voor bijpassende meubels en decoratie.

Share.

About Author

Leave A Reply