donderdag, september 21

Interieurtips voor een natuurlijke look in huis

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nu het voorjaar weer van start is gegaan kriebelt het weer van alle kanten om in huis en tuin aan de slag te gaan. Hoewel het weer het in Nederland niet altijd toelaat, waan jij je je het liefst buiten. Maar waarom zou je die natuurlijke uitstraling buitenshuis dan gewoon niet ook binnen verwerken? De populariteit voor een natuurlijk interieur is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Hiermee haal je buiten naar binnen. Focus je je op natuurlijke materialen en behoud je de rust en eenvoud in eigen huis. Is je interesse al gewekt? Lees dan snel verder. In deze blog delen we de beste interieurtips om jouw interieur een natuurlijke look te geven.

Natuurlijke materialen

Bij een natuurlijk interieur kunnen natuurlijke materialen uiteraard niet ontbreken. Dat betekent natuurlijk niet dat je je gehele woning vol planten en houten voorwerpen moet zetten. Juist een combinatie tussen natuurlijke elementen en ruwe materialen geven charme aan dit interieur. Goedkope steigerbuizen kopen en deze afwerken met materialen zoals steigerhout is bijvoorbeeld een uitstekende optie om de natuurlijke schoonheid naar binnen te halen. Denk ook bamboe, katoen, canvas en linnen. Je mag je creativiteit geheel de vrije loop laten. Laat de natuurlijke look leven!

Oase van rust

Het is bij een natuurlijk interieur van essentieel belang om de rust en stilte van de natuur in je huis te verwerken. Om deze rust ook binnen je huidige interieur te verwerken is het verstandig om alle overbodige decoratiestukken te verwijderen. Kies voor praktische meubels en vrolijk het geheel op met enkele accessoires die een duidelijke functie hebben. Less is more!

Door je interieur te minimaliseren is het veel eenvoudiger om echt tot rust te komen in huis. Ideaal als je na een drukke werkdag eindelijk op de bank ploft. Zo kun je op je gemak alle prikkels van de afgelopen dag verwerken, zonder dat je opnieuw geconfronteerd wordt met een drukke omgeving. Natuurlijk betekent dit niet dat het interieur saai moet zijn. Om dit te voorkomen zorg je voor enkele opvallende eyecatchers. Denk bijvoorbeeld aan een zelfgemaakte kapstok van steigerbuizen. Combineer deze met buiskoppelingen zwart en een eyecatcher is snel gemaakt. Nog een groot voordeel van deze woontrend: het hoeft niet veel geld of tijd te kosten!

Maak van de tuin en de woning één geheel

Ben jij de trotse eigenaar van een eigen tuin? Lucky you! Want dan is een natuurlijke touch aan je woning geven nog eenvoudiger. Kies er bijvoorbeeld voor om de sfeer in de woning en de tuin op elkaar af te stemmen. Zo wek je de indruk dat deze twee ruimtes bij elkaar horen, waardoor je eigenlijk één grote natuurlijke leefruimte creërt. Laat bijvoorbeeld een bepaalde kleur in zowel de tuin als de woonkamer terugkomen of kies er voor om dezelfde materialen te gebruiken. Beschik je in de tuin bijvoorbeeld over prachtige steigerhouten meubels? Schaf dan nog wat extra steigerhouten planten bij Steigerpijp.nl aan en verwerk deze tot een functioneel tafeltje of ander meubelstuk in de woonkamer. Succes gegarandeerd!

Share.

About Author

Leave A Reply