zondag, april 14

Hoe vind je het juiste vloerkleed? 3 dingen om op te letten

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vloerkleden zijn in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Van vloerkleed groen tot oranje, rechthoekig, rond, groot en klein. Voor iedere woning is er wel een geschikt kleed te vinden. Althans, dat grote aanbod maakt het er niet altijd gemakkelijker op. Hoe vind je nu nog het juiste vloerkleed? Hoe maak je een keuze tussen al die kleuren, vormen en afmetingen?

Het is niet vreemd als je hier een beetje overweldigd door raakt. Daarom helpen we je met dit artikel graag een beetje op weg. Let in elk geval op de volgende drie cruciale dingen en ontdek het vloerkleed dat bij jou past.

1.      Kleur kiezen

Het is niet alleen belangrijk om over het vloerkleed zelf na te denken, maar ook over het kleurgebruik. Kijk eens rond in de ruimte waar dit kleed komt te liggen. Wat valt je op? Welke kleuren zie je terug in de accessoires? Welke kleur heeft bijvoorbeeld de bank? De eettafel? Welke kleur zit er op de muren?

Natuurlijk betekent het niet dat je deze kleur ook weer door moet trekken naar het kleed, maar het is wel belangrijk dat de kleuren matchen. Een mismatch kan de uitstraling van je interieur direct teniet doen. Houd tevens rekening met verandering van smaak. Trendgevoelige kleuren worden dan ook meestal niet aanbevolen. Accessoires kun je nog relatief eenvoudig vervangen, maar je wilt niet een geheel vloerkleed vervangen als je uitgekeken bent op een bepaalde kleur.

Kies daarom voor bijvoorbeeld een vloerkleed beige. Deze kleur past bijna overal bij. Hierdoor zal het vloerkleed gewoon kunnen blijven liggen. Ook wanneer je de rest van het interieur over enkele jaren aanpast. Dat maakt dat je er echt jaren plezier van zult hebben.   

2.      Formaat

Voor welk formaat kies je? Dit is volledig afhankelijk van de functie van het kleed en de grootte van de ruimte. In een grote woonkamer wil je logischerwijs een niet al te klein kleed neerleggen. Dit zou immers wegvallen tegen de grootte van de ruimte. Daarentegen wil je ook geen kleine ruimte opvullen met een enorm kleed. Houd daarom op de eerste plaats rekening met de grootte van de ruimte.

Bekijk daarnaast ook de afmetingen van de meubels die in deze ruimte staan. Lukt het je maar niet om een voorstelling te krijgen van het uiteindelijke resultaat? Gebruik dan kranten om de afmeting van een vloerkleed na te bootsen. Zo zie je precies wat je kunt verwachten en is het resultaat gemakkelijker te visualiseren.

3.      Kies je voor laagpolig of hoogpolig?

Kiezen tussen laagpolig of hoogpolig heeft een groot effect op de uitstraling van het kleed, maar ook op het gebied van structuur. Ben je op zoek naar meer warmte en sfeer? Dan is een hoogpolig vloerkleed meer geschikt. Echter, dit vloerkleed is wel minder eenvoudig te reinigen. Stof blijft hier ook sneller in zitten. Hierdoor is een hoogpolig vloerkleed minder geschikt voor mensen met jonge kinderen, allergieën of huisdieren. Laagpolig is dan een betere keuze.

Share.

About Author

Leave A Reply