woensdag, juni 29

Waarmee moet je rekening houden als je de e-bike in de schuur stalt?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Steeds meer mensen kopen een elektrische fiets. Ze gebruiken hem niet alleen voor de langere tochten maar ook vaak voor dagelijks gebruik zoals boodschappen doen, naar het werk, de kinderen naar school brengen etc. Voor een accu is het alleen maar goed dat deze frequent gebruikt wordt. Maar hoe zit dit nu in de winter precies? Je fiets in de lente en zomer in de schuur plaatsen zal niet veel problemen geven maar in de herfst en winter krijg je te maken met kou en vocht, ook in de schuur. Zijn er speciale dingen waar je aan moet denken als je de fiets in de schuur stalt in de herfst en wintermaanden?

Opbergen van de accu bij kou

Er zijn twee opties. Gebruik je de fiets in de winter nog steeds dagelijks of laat je die vaker in de schuur staan omdat je eigenlijk alleen maar langere tochten fietst bij mooi weer? Het juist opbergen van een accu is noodzakelijk. Berg daarom de accu op in een ruimte die niet kouder wordt dan 10 graden. Zorg ervoor dat de plaats ook droog is, dus niet in een vochtige schuur.

Het beste bewaar je de accu gewoon binnen in huis. Check de handleiding van de fiets wat het geadviseerde laadniveau moet zijn als je de accu opbergt. Sommige fabrikanten geven het advies een accu voor minstens 60% op te laden voor je hem weglegt.

Gebruik van de accu e-bike bij koude en vorst

Zorg ervoor dat de accu en motor sneeuwvrij zijn als je de fiets in de schuur opbergt. Gebruik je de e-bike gewoon iedere dag dan kan je de accu mee naar binnen nemen en hem daar opladen. Het is ook aan te raden in de winter de banden van je elektrische fiets wat minder lucht te geven. Je hebt dan een betere grip op het winterse wegdek.

De actieradius van de accu heeft bij koud weer minder vermogen dan bij hogere temperaturen. Je kunt hier niet heel veel aan doen behalve zorg te dragen voor het regelmatig opladen. Houdt rekening met een verminderde actieradius van zeker 25%.

Onderhoud e-bike in de herfst en winter

In de herfst en winter heb je te maken met vaak wisselende weersinvloeden. Het is belangrijk om te zorgen dat de e-bike in een goede conditie blijft. Is de fiets vuil van bijvoorbeeld sneeuw en wegenzout, verwijder dit dat voordat je de fiets weg zet. Vooral wegenzout is een gemeen goedje voor de fiets. Je kan na een grondige schoonmaakbeurt voor de winterperiode ook je fiets insmeren met vaseline. Doe dit op de plekken waar het frame snel kan roesten. Ook de velgen van de fiets kan je op deze manier behandelen.

Heb je nog geen e-bike maar denk je er wel over om één aan te schaffen informeer je dan goed. Heb je interesse in een Amslod elektrische fiets middenmotor, klink dan op de link. Wil je meer informatie en je verder verdiepen in reviews van Amslod fietsen? Of wil je weten wat klanten zeggen over hun ervaringen met dit bedrijf kijk dan op de website Trustpilot, je vindt hier Amslod reviews van klanten. Amslod levert fietsen direct vanuit de fabriek aan haar klanten. Zij zijn daarom zo’n 40% goedkoper dan de andere fietsenwinkels.

 

Share.

About Author

Leave A Reply