zaterdag, mei 28

De lekkerste warme en koude dranken

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Als je thuis wilt ontspannen dan past daar zeker een goed drankje bij. Pak de goedkope waterkoker, mixer of ijsklontjes erbij en mix de heerlijkste creaties. Afhankelijk van je smaak kun je kiezen om een drankje puur te drinken, of juist te mixen. De beste whiskey volgens Klungel.nl is elk jaar anders. Als je graag een koud drankje wilt drinken dan is een pure whiskey van deze lijst zeer geschikt. Houd je meer van een warm drankje dan zou je een unieke thee kunnen maken zoals een chai latte of een matcha latte. Voor de meeste warme drankjes heb je maar een paar ingrediënten nodig en een simpele goedkope waterkoker. Hiermee kun je oneindig veel lekkere warme drankjes maken en uitproberen.

Thee variaties maken

Als je een drankje wilt maken die je zowel warm als koud kan drinken, dan zijn verschillende koffie en thee variaties geschikt. Je kunt hiermee plantaardige drankjes maken, zoete drankjes en zelfs alcohol toevoegen. Als je de ingrediënten in huis hebt voor verschillende soorten thee of koffie dan kun je oneindig veel combineren. Een bekende klassieker is tegenwoordig de, al eerder genoemde, chai latte en de matcha thee. Gebruik een goedkope waterkoker om een kleine hoeveelheid water te laten koken, en gebruik verse chai kruiden of matcha poeder om de thee klaar te maken. Je kunt er nu voor kiezen om de thee af te laten koelen en koude melk of plantaardige melk toe te voegen. Met wat ijsklontjes erbij is dit heerlijk voor in de zomer. Je kunt het drankje ook met ijsklontjes in de blender mixen voor een wat luchtiger drankje.

Koffie variaties

Latte macchiato kun je, net als thee, warm en koud drinken. Je kunt het drankje koud met ijsklontjes drinken, of warm met (plantaardige) melk drinken. Daarnaast is het heerlijk om bijvoorbeeld Baileys of whiskey in je koffie te doen. Een alternatief voor cappuccino, latte macchiato of andere koffie met drank is het gebruik van een speciaal soort frisdrank. Het drankje crodino pas bijvoorbeeld heel goed bij een espresso.

Koele whiskey drankjes

Voor verschillende zomerse en winterse drankjes is whiskey zeer geschikt. Je kunt het mixen om een heerlijke cocktail te maken. Bekende drankjes zijn de whiskey cola en whiskey met ice tea. Als je echt goede whiskey hebt is het natuurlijk het lekkerst om dit goedje puur te drinken, zonder ijs. Dat gaat namelijk ten koste van de heerlijke smaak. De beste whiskey die je kunt kopen volgens Klinkel.nl verschilt per jaar. Als je echt goede whiskey wilt dan zal je moeten kijken naar de verschillende verkiezingen die gehouden worden. Elk jaar wint een andere whiskey de prijs ‘De beste whiskey van het jaar’. Tussen deze lijstjes vind je vast wel een geschikte whiskey om te drinken.

Share.

About Author

Leave A Reply