dinsdag, augustus 9

Do’s en don’ts bij het reinigen van je barbecue

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ga jij met dit lekkere weer ook regelmatig barbecueën? Dan is het wel belangrijk om de barbecue goed te onderhouden en schoon te maken, zodat deze langer mooi blijft én er geen vet- en etensresten op achterblijven. Dit is namelijk niet zo hygiënisch en ook niet zo gezond. In deze blog lees je alle do’s en dont’s bij het reinigen van je barbecue.

Dit kun je beter wel doen bij het reinigen van de barbecue

  • Een speciale HG bbq reiniger Door de ontvettende formule van deze reinigers krijg je alle resten veel makkelijker weg dan met andere schoonmaakmiddelen. Gebruik een staalborstel of staalspons om de hardnekkige vervuilingen weg te poetsen.
  • Beginnen met reinigen als het rooster nog een beetje warm is, dus bijvoorbeeld direct na het barbecueën. Door de hitte liggen de aangekoekte vet- en etensresten namelijk wat losser, waardoor je ze redelijk eenvoudig kunt weghalen. Wel altijd oppassen als je dit gaat doen, want je wilt jezelf natuurlijk niet branden. Gebruik bijvoorbeeld hittebestendige handschoenen om de veiligheid te verhogen.
  • Het rooster van de barbecue een nachtje vochtig laten worden. Deze tip is perfect voor als je geen HG bbq reiniger in huis hebt of na het barbecueën geen tijd hebt om hem helemaal schoon te maken. Door het barbecuerooster een nacht vochtig te houden laten alle resten los en kun je die de volgende morgen eenvoudig wegvegen. Hoe doe je dit? Wikkel het BBQ rooster in natte kranten, leg het een nacht in het vochtige gras of leg het in een teil of emmer met warm water.

HG bbq reiniger

Dit kun je beter niet doen bij het reinigen van de barbecue

  • Wachten tot de volgende dag om te starten met schoonmaken. Als je dat wel doet loop je namelijk het risico dat al het vet en de etensresten al uitgehard zijn en je ze heel moeilijk weg kunt krijgen.
  • Aan de slag gaan met agressieve schoonmaakmiddelen. Reinigers die niet speciaal gemaakt zijn voor bbq roosters kunnen blijvende beschadigingen achterlaten, dus wees hier voorzichtig mee. Gebruik ook geen staalborstel op roosters met een chroomlaag, want de wrijving daarvan kan voor krassen zorgen.
  • De buitenkant vergeten schoon te maken. De barbecue bestaat natuurlijk niet alleen uit het rooster, ook al is dit misschien wel het belangrijkste onderdeel. Vergeet daarom ook zeker de rest niet. Schep bijvoorbeeld de as en de houtskool weg en reinig de buitenkant met een sopje.

Met onze do’s en don’ts weet je precies wat je wel en beter niet kunt doen bij het reinigen van je barbecue. Ga zo voor het schoonste en beste resultaat!

Share.

About Author

Leave A Reply