vrijdag, juni 21

Deze planten mogen niet ontbreken uit jouw urban jungle

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ben je bezig met het creëren van een mooie urban jungle in je huis? Dan moet je zorgen dat je genoeg planten in verschillende hoeken van de ruimte plaatst. Ook zijn er een aantal planten die absoluut niet uit dit geheel mogen ontbreken. In deze blog laten we je weten welke planten dit zijn en hoe je jouw urban jungle naar het volgende level brengt!

 

Grote kamerplanten

Om jouw ruimte op te vullen met veel groen is het een goede zet om mooie grote kamerplanten te plaatsen. Ze brengen niet alleen veel groen met zich mee, maar zijn ook een echt statement in jouw huis. Door het plaatsen van een grote kamerplant kan je ook één ruimte opdelen in verschillende ruimtes. Zo dient deze parel ook nog eens als roomdivider. Een voorbeeld van zo’n plant die hier geschikt voor is, is de Areca goudpalm.

 

Hangplanten

Bij een urban jungle is het fantastisch om overal om je heen planten te hebben. Onder je, boven je, en naast je. Zo zit je letterlijk tussen de planten en heb je echt het gevoel dat je in een jungle zit. Voeg daarom hangplanten toe aan je interieur. Ze staan hartstikke leuk en voegen een extra dimensie toe aan je planten collectie. Nog een tip om dat extraatje te krijgen, is door het gebruiken van planten in verschillende groottes. Ook kan je planten op krukjes en tafeltjes zetten, zo creëer je een hoogteverschil.

 

Luchtzuiverende planten

We houden allemaal van een frisse kamer. Het toevoegen van planten aan je interieur is dan ook de perfecte manier om natuurlijke luchtverfrissers in huis te halen. Er zijn planten die verfrissender werken dan anderen. Deze luchtzuiverende kamerplanten zuiveren de schadelijke stoffen zoals benzeen en formaldehyde uit de lucht. Door deze planten in je kamer te zetten heb jij dus een schonere lucht dan wanneer je geen planten in huis hebt. Ook hebben ze een positief effect op de sfeer in je huis, dempen ze geluid en maken ze je productiever. Wat zijn planten toch fijn!

 

Schaduwplanten

We weten dat de meeste planten het beste groeien in de half-zon en halfschaduw. Zo blijven de schaduwplekjes een beetje leeg. In een urban jungle kunnen we geen lege hoeken gebruiken. Daarom zijn schaduw kamerplanten een echte musthave. Deze kunnen neergezet worden in de donkere hoeken van je huis. Een Dracaena is een voorbeeld van zo’n plant die het heerlijk vindt om in donkerdere hoekjes te staan.

 

Share.

About Author

Leave A Reply