dinsdag, december 6

Waarom een reisverzekering afsluiten een goed idee is

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan? Ga je reizen naar het buitenland of ga je een weekendje weg in Nederland? Vergeet dan je reisverzekering niet! De reisverzekering schiet er bij de meeste mensen bij in, omdat ze vaak druk bezig zijn met inpaklijsten maken en overnachtingen boeken. Toch is een reisverzekering essentieel voor een zorgeloze vakantie. We vertellen je graag waarom!

Bagage kwijt?

Tijd voor een vakantie naar het buitenland! Eenmaal op het vliegveld in het land van bestemming aangekomen, zie je je koffer niet op de bagageband. Geen koffer en geen spullen. In de meeste gevallen is de luchtvaartmaatschappij niet aansprakelijk. Dit geldt ook als je bagage wel komt, maar beschadigd is. Als de luchtvaartmaatschappij dit niet vergoedt, dan is het handig als je een reisverzekering hebt.

Je bent bestolen of iets gaat kapot

Ben je bestolen van je camera op een toeristische plek of is je tas gestolen terwijl je het niet door had? Of valt je telefoon kapot? Dat is vervelend, maar als je een reisverzekering hebt, is het toch een minder stukje erg. Bij diefstal en schade krijg je namelijk een vergoeding. Dit is natuurlijk geen reden om niet voorzichtig met je spullen om te gaan. Laat daarom je spullen nooit onbeheerd achter op openbare plekken en berg al je waardevolle spullen ook goed op. 

Uitstapje naar het ziekenhuis

Moet je onverwachts naar het ziekenhuis? Dan zijn deze behandelingen vaak duurder dan in je gewend bent van Nederland. In dat soort gevallen is het fijn als je een goede reisverzekering hebt afgesloten. Met een aanvullende module op je zorgverzekering is het niet nodig om je zorgen te maken over de medische kosten. 

Winter- en onderwatersporten

Zoek je de sneeuw op of ga je het water op? Dan is het belangrijk dat je ook gedekt wordt voor sneeuw- en onderwatersport binnen je reisverzekering. Stel je wordt ziek, dan zijn de kosten van je duikspullen of je skipas verzekerd. 

Op reis met kinderen

Ga je met je kinderen reizen? Vergeet dan ook niet om hier rekening mee te houden bij het afsluiten van een reisverzekering. Kinderen hoeven niet altijd op hetzelfde adres te wonen. Wonen ze bijvoorbeeld bij je ex-partner of wonen ze op kamers? Geen probleem. Dat scheelt voor jou weer veel zorgen.

Een reisverzekering afsluiten

Wat voor een reisverzekering je afsluit, hangt af van hoe jij je wilt verzekeren. Dit kan er van afhangen hoe lang je weg gaat, of hoe vaak je per jaar weg gaat. Ga je bijvoorbeeld regelmatig op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak goedkoper dan een kortlopende verzekering. Een ander voordeel van de doorlopende reisverzekering is, is dat je het hele jaar verzekerd bent. Je hoeft er dan niet voor elke vakantie naar je reisverzekering te kijken. Fijne vakantie!

Share.

About Author

Leave A Reply