donderdag, september 21

De opties die je hebt met glasvezelbehang

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Met glasvezelbehang heb je verschillende opties om uit te kiezen. Het behangen van je muur kun je op een professionele manier doen met glasvezelbehang. Glasvezel staat erom bekend dat het een sterk materiaal is waarmee je een naadloos resultaat kunt krijgen. Er zijn verschillende namen voor glasvezelbehang. Denk aan glasweefselbehang of renovliesbehang. Meer over glasvezelbehang en specifiek over het behangen van de kinderkamer lees je hier.

Aan de slag met renovlies behang

Renovlies behang is een soort behang die behoort tot het glasvezel behang. Hoe je als doe-het-zelver aan het werk gaat met renovlies wordt hier uitgelegd. Allereerst hoef je geen papier te gebruiken als je renovlies behang gaat plaatsen. Het glasvlies heeft een specifieke structuur waarbij de glasvezels zichtbaar zijn. Zo zijn er verschillende soorten waarbij de structuur weer anders is. Bij glasvezel van een egale structuur worden de vezels dicht geperst zodat de structuur nauwelijks meer zichtbaar is. Dit type is erg geschikt om zelf aan te brengen. Dit type zit strak tegen de muur zodat je niet het verschil ziet tussen een professionele behanger die het heeft aangebracht of jijzelf. De meeste type behang komen uit Duitsland of Scandinavië.

Behang schoon houden in de kinderkamer

Voor de kinderkamer is vliesbehang een handige keuze omdat je het gemakkelijk kunt schoon krijgen. Denk bijvoorbeeld aan jungle behang voor de kinderkamer. Als je kind nog jong is zal het vaak de muur aanraken. Zeker als ze ervan houden om er actief op uit te gaan en veel energie hebben. Ze zullen bijvoorbeeld willen leren staan en hiervoor de muur gebruiken. Het kinderbehang kun je in allerlei printen verkrijgen. Naast jungle behang is er ook behang met disney of met eenhoorns. Een minimalistischer resultaat bereik je door vliesbehang met stippen te kiezen.

Wanneer je het vliesbehang aanbrengt in de kinderkamer is het van belang  om een emmer met lauw water bij de hand te hebben. Je kunt dan gemakkelijk de lijm wegvegen wat misschien onverhoopt op het behang terecht komt. Verder is het aan te raden om goed te kijken of het patroon goed in elkaar overloopt als je het op de muur plakt. Je kunt dit nakijken door te checken of de batchnummers overeenkomen.

Behang laten aanbrengen

Als je zelf niet zo van het behangen bent, kan een renovlies behanger het behang voor je aanbrengen. Er wordt gebruik gemaakt van glasvezelbehang zodat het een strak resultaat geeft. Bij het gekit en gesaus wordt gebruik gemaakt van professionele producten. Denk aan speciale machines waarbij de lijm rechtstreeks op het glasvezelbehang wordt aangebracht. Op die manier wordt er minder lijm opgenomen door de muur. Ook zorgt dit ervoor dat het behang beter zal blijven zitten en het drogingsproces wordt bevorderd. Het resultaat is dat je muur er strak uitziet.

Share.

About Author

Leave A Reply