woensdag, maart 29

Hoe en waar sluit u een inboedelverzekering af

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U wilt een inboedelverzekering afsluiten om uw huisraad te verzekeren tegen brand, water, storm en inbraakschade. Dat is op zich een heel goed voornemen, want uw spullen zijn u ongetwijfeld zeer dierbaar en u moet er vast niet aan denken dat deze beschadigen door bijvoorbeeld water. Waar inboedelverzekering afsluiten denkt u bij zichzelf? We helpen u graag een eindje op weg bij het vinden van de passende verzekering voor u.

Inboedelverzekering online afsluiten

Hoewel het vinden van een verzekeraar via internet niet moeilijk is, zult u zich wel moeten verdiepen in de voorwaarden die bij de betreffende verzekering horen. Elke verzekeraar heeft zijn eigen voorwaarden en het is belangrijk om die goed te kennen. Op deze manier betaalt u niet voor dingen die voor u niet van toepassing zijn. Ook de premies die de verschillende verzekeraars hanteren, kunnen sterk verschillen. Deze premies kunt u ook gemakkelijk en snel via internet berekenen. Het vergt dus zeker wat speur- en vergelijkings-werk. maar daarna kunt u online zelfstandig een inboedelverzekering afsluiten.

Hoe berekenen verzekeraars de premie ?

Wanneer u online de premie van uw inboedelverzekering wilt laten berekenen, zult u daarvoor enkele vragen moeten beantwoorden. Hiermee heeft de verzekeraar een goed beeld van hetgeen verzekerd wordt. Allereerst zal de verzekeraar willen weten waar het huis zich bevindt waarin uw spullen staan. Woont u in een grote stad, dan is de kans op schade door inbraak vele malen hoger dan wanneer u in een rustig dorp woont. Ook wil de verzekeraar weten wat voor soort huis u heeft. Gaat het om een rijtjeswoning, een vrijstaande woning, of een appartement in een flat? Het is ook belangrijk om te weten wanneer het huis is gebouwd. Wanneer alle vragen zijn beantwoord, kunt u direct online de premies zien van de verschillende in aanmerking komende verzekeringen. Een basisverzekering heeft de laagste premie maar vaak ook minimale zekerheid. Voor een allrisk-verzekering betaalt u misschien een paar Euro’s meer, maar dit zal zeker lonen in het geval van schade. Bekijk goed de voorwaarden van de verzekering en vergelijk deze met andere verzekeraars. Op internet zijn verschillende vergelijkingssites te vinden. Dat bespaart u de moeite om misschien wel tien keer uw gegevens te moeten invullen.

Korting op de premie krijgen

Wanneer uw huis beschikt over een goedgekeurd beveiligingssysteem of politiekeurmerk, kunt u daarmee korting op de premie krijgen. Een goed beveiligd huis is immers veel minder snel het doelwit van inbrekers. Als uw huis is uitgerust met buitenverlichting, een alarmsysteem en camera’s, dan slaan inbrekers uw huis liever over. Een politiekeurmerk of Borg-certificaat moet u zelf aanvragen en betalen, maar dan weten u en uw verzekeraar dat het pand optimaal is beveiligd.

Wat als er schade is ontstaan, meldt u dat ook online?

Wanneer er onverhoopt toch schade is ontstaan door brand, storm, water of inbraak, dan is het goed om direct online contact op te nemen met de verzekeraar. Hij zal u vertellen welke aanvullende gegevens hij nodig heeft. Foto’s van uw verzekerde spullen kunnen daarbij van grote waarde zijn.

Share.

About Author

Leave A Reply