zondag, februari 25

De grootste voordelen van markiezen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Er bestaan tal van verschillende soorten zonwering, maar er is bijna geen enkele vorm van zonwering zo opvallend als markiezen. Het aanschaffen van markiezen om je woning, winkel of restaurant tegen de zon te beschermen, brengt dan ook talloze voordelen met zich mee. Hoewel dit misschien wel de meest opvallende vorm van zonwering is, is niet iedereen even bekend met de talloze voordelen. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Want waarom zou je markiezen boven andere zonweringen verkiezen?

Effectieve bescherming tegen de zon

Een van de grootste voordelen van markiezen is dat ze volledige bescherming tegen de zon bieden. Waar de meeste zonweringen enkel tegen de zon van de voor- of bovenkant weren, beschikken markiezen over de kracht om een meer effectieve bescherming te bieden. Dit komt omdat de luifel niet alleen aan de voorkant gesloten is, maar ook een extra beschermlaag aan de zijkanten biedt. Hierdoor werken markiezen over het algemeen veel effectiever dan veel andere soorten zonweringen.

Lange levensduur

Wie investeert in nieuwe zonweringen, wil hier natuurlijk ook zo lang mogelijk van kunnen genieten. Je wilt uiteraard niet dat je een groot bedrag neertelt en hier vervolgens maar één tot twee jaar mee kunt doen. Bovendien moet de zonwering ook gewoon tegen een stootje kunnen. Het gebeurt nog al te vaak dat zonwering plots schade oploopt, doordat er een enorme Nederlandse wind de kop opsteekt. Met markiezen ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit en de langste levensduur.

Markiezen gaan niet alleen zeer lang mee, maar ze kunnen ook iedere plotselinge Nederlandse storm trotseren. Ze zijn namelijk weinig windgevoelig. Dit in tegenstelling tot heel veel andere soorten zonweringen. Hierdoor hoef je nooit meer bang te zijn om schade op te lopen aan de zonwering, want markiezen kunnen pas écht tegen een stootje.

Uitzicht blijft behouden

Het grootste nadeel van veel soorten zonweringen is dat ze het uitzicht beperken. Bij markiezen is dit gelukkig niet het geval. Ze behouden het uitzicht, waardoor je alsnog optimaal van het buitenleven kunt genieten als de markies naar beneden is.

Prachtige uitstraling

Natuurlijk moeten we ook even stilstaan bij de geweldige uitstraling van markiezen. Deze geven ieder gebouw een prachtige authentieke uitstraling, waar je direct verliefd op wordt. Wanneer je kiest voor markiezen is het wel belangrijk om naar de uitstraling van het gebouw te kijken. Een moderne nieuwbouwwoning kleurt vaak niet mooi door het gebruik van markiezen. Ze sieren met name gebouwen in een wat oudere bouwstijl. Dit in combinatie met hun eigen authentieke uitstraling maakt ze niet voor niets razend populair.

Voorkom verkleuringen in het interieur

Tot slot zijn markiezen ook nog geschikt om verkleuren in het interieur tegen te gaan. Hierdoor beschermen ze niet enkel tegen de zon, maar filteren ze ook uv-stralen, waardoor de kans op verkleuringen in het meubilair minimaal zal zijn. Wanneer je dit weet te voorkomen, profiteer je van een veel langere levensduur van het interieur en bespaar je op de lange termijn veel geld. Markiezen kunnen hier zeker een grote rol in spelen. Geniet langer van je meubels door simpelweg de markiezen naar beneden te halen.

Share.

About Author

Leave A Reply