zaterdag, mei 28

De noodzakelijke dakgoot bij jouw thuis

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Wat hebben een huis, tuinhuis of schuur met elkaar gemeen? Ze hebben allemaal dakgoten, en dat is maar goed ook. Je hebt namelijk een dakgoot nodig om regenwater of ander hemelwater naar de grond af te voeren. Een dakgoot verzamelt water en leidt dit via een regenpijp naar jouw tuin, het riool, of naar jouw regenton. Geloof ons, niks is zo irritant als een lekkende dakgoot, dus moet je een nieuwe plaatsen of vervangen, dan hebben wij een wat tips over de accessoires en verzorging. Plus hulp bij het kiezen van een juiste dakgoot. 

Welke accessoires heb je nodig voor een dakgoot

Een dakgoot is van essentieel belang bij een huis, maar wat heb je er nou precies voor nodig. Ten eerste zijn bladscheiders erg belangrijk. Deze voorkomen verstoppingen door bladeren tegen te houden met een rooster en vervolgens af te vloeien. Verder zijn gootbeugels erg belangrijk, deze dragen de dakgoot, omdat deze met zware regenval behoorlijk zwaar kan worden. Ook zijn eindschotten handig, deze zorgen voor de afsluiting aan het uiteinde van de dakgoot. Hiernaast essentieel is natuurlijk ook een afvoerbuis die er voor zorgt dat het water afgevoerd wordt. Tevens zijn hoekstukken handig, deze zorgen ervoor dat je de dakgoten haaks kan verbinden. Ook opvangplaatjes zijn fijn om te hebben, deze zorgen namelijk voor het klemmen van de buis. En ook koppelstukken zijn van belang wanneer je twee dakgoten met elkaar wilt verbinden. En als laatst is het natuurlijk handig om lijm, kit en dakhaken te hebben voor het monteren en bevestigen. Al deze producten zijn te vinden bij bijvoorbeeld huisman.nl

Hoe moet ik mijn dakgoot verzorgen 

Het hebben van een dakgoot is erg fijn. Maar om ervoor te zorgen dat een dakgoot zijn essentiele taak blijft uitvoeren moet je ook hem ook verzorgen. Er kunnen namelijk problemen ontstaan als het regenwater niet goed wordt afgevoerd. Het goed verzorgen van je dakgoten houdt in dat je hem tijd op tijd moet checken voor bladeren, aangezien deze tot grote verstoppingen kunnen leiden. Dit kan leiden tot vochtdoorslag op de muren. 

Welke dakgoot moet ik kiezen 

Ook heb je vele soorten dakgoten die allemaal net iets anders zijn. Ten eerste heb je kunstof dakgoten. Deze heeft een halfronde vorm en wordt daardoor ook wel een mastgoot genoemd. Kunstof dakgoten zijn voordelig bij het aanschaffen en hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Ook heb je polyester dakgoten. Deze hebben als voordeel dat het bijzonder sterk en duurzaam is met een robuuste uitstraling. Hiernaast heb je ook verzinkte stalen dakgoten. Dit product heeft een echte zinklook en past daardoor goed op woningen of bijgebouwen. Dit product heeft wel meer onderhoud nodig. 

Al met al hopen wij je het belang van dakgoten te hebben laten zien, en de essentiële functie die hij elke dag weer uitoefent. Ook hopen we je te hebben geholpen met een idee van de nodige accessoires voor je nieuwe dakgoot en de verzorging hiervan. Plus als je een nieuwe dakgoot nodig hebt of jouw oude wilt laten vervangen hopen we je het verschil tussen de soorten dakgoten duidelijk te hebben gemaakt. Dus, als je een nieuwe dakgoot nodig hebt, kijk dan snel op huisman.nl voor een compleet aanbod aan dakgoten en accessoires. 

Share.

About Author

Leave A Reply