woensdag, maart 29

Breng sfeer in de slaapkamer

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De slaapkamer, de plek waar je voldoende rust moet kunnen vinden om de volgende dag weer met energie en innerlijke rust er tegenaan te kunnen. Niet alleen een goed bed is daar belangrijk voor, ook de juiste sfeer die past bij jou als persoon is belangrijk om in je slaapkamer terug te laten komen. Wij van Gussta geven je graag wat tips.

Kleur als sfeermaker

Kleuren kunnen een kamer of ruimte vaak kraken of maken. Het kan erg lastig zijn om de juiste kleur te vinden die bij jou in de slaapkamer past. Bekend is dat natuurlijke kleuren als olijf- en mosgroen, aardetinten als zand en terra en rustgevende blauwtinten de beste kleuren zijn voor in de slaapkamer. De kleuren helpen je tot rust te komen en te ontspannen. Ben je meer een opgewekt type die juist energie wilt halen uit de slaapkamer? Ga dan compleet los met energieke, stijlvolle kleuren als okergeel en oud roze.

Combineer diverse materialen voor uitdagende look

Niets is fijner dan het combineren van materialen en structuren voor een zachte en stijlvolle of robuust en stoere look. Kies ervoor om materialen te combineren in accessoires zoals een zacht plaid en sierkussens van verschillende materialen als fake fur, corduroy en grove breisels. Maar je kan ook materialen combineren in je behang, muurwerk of schilderijen. Door materialen te combineren zorgt dit voor een uitdagend contrast! Maak je nieuwe slaapkamer look af met een tof vloerkleed en hij is helemaal klaar voor heerlijke nachten.

Maak je bed de eyecatcher van de kamer

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van je slaapkamer, het bed. Een bed moet lekker liggen, aansluiten bij jouw wensen en de sfeer in je slaapkamer helemaal compleet maken. Ga je voor een robuuste en stoere look of juist een landelijk en rustgevende look, deze houten tweepersoonsbedden kunnen aan je wensen voldoen. Door gebruik van het juiste en mooiste hout krijgt je slaapkamer een warme sfeer. Dankzij het zwevende effect van het bed krijgt je slaapkamer dat extraatje wat elke slaapkamer kan gebruiken! houten tweepersoonsbedden

Stijlvolle accessoires

Accessoires zijn de kleine onderdelen die de look net even helemaal compleet maken, of de échte sfeer creëren. Ga aan de slag met leuke fotolijstjes, kaarsen, posters en sierkussens. Kies bijvoorbeeld sierkussens met kleurrijke, vrolijke prints, in verschillende vormen en diverse materialen of ga juist voor de effen, rustige kleuren. Er zijn veel opties mogelijk als het gaat om accessoires die jouw gevoel van je slaapkamer kunnen uiten en bevestigen.

Planten in de slaapkamer

Planten zijn niet alleen tof in je woonkamer, ook in je slaapkamer kun je een paar mooie planten toevoegen. Planten zijn niet alleen een prachtige toevoeging, ze zorgen er ook voor dat je er beter van kan slapen. Door de juiste planten te kiezen die bijvoorbeeld luchtzuiverend werken zorgt dit voor extra zuurstof gedurende je slaap. Ze maken je kamer dus niet alleen gezelliger, je nachtrust wordt er ook beter van! Vergeet ze alleen geen water te geven 😉

Share.

About Author

Leave A Reply