woensdag, maart 29

Woonaccessoires voor groot en klein

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het belang van woonaccessoires is bij iedereen bekend. Met de juiste decoraties maak je een interieur compleet. Toch valt op dat er meestal enkel decoraties worden gebruikt in ruimtes waar veel tijd in wordt doorgebracht. Zo is het aanbrengen van decoraties in de woonkamer en de eetruimte de normaalste zaak van de wereld, terwijl we dit in de (kinder)slaapkamers en de badkamer vaak vergeten. En dat is jammer, want ook dit zijn ruimtes die wel wat extra aandacht verdienen.

Kan je wel wat tips gebruiken bij het decoreren van de belangrijkste ruimtes in jouw woning? Inspiratie voor woonaccessoires voor groot en klein vind je hier in overvloed.

De kinderkamer decoreren

De kinderkamer behoort natuurlijk tot één van de belangrijkste ruimtes in huis. Dit is hét domein van je kind. Hier kan hij of zij zich volledig laten gaan, lekker spelen en genieten van de nodige rust. Hoe ouder je kind wordt, hoe belangrijker deze ruimte zal zijn. Daarom is het ook zo belangrijk dat je kind zich hier thuis voelt. Decoraties spelen hierin een belangrijke rol.

Voor het decoreren van de kinderkamer is er ontzettend veel te vinden. Denk aan leuke schilderijen, posters, grappige lampen, mooie meubels, enzovoorts. Wist je dat er ook op het gebied van speelgoed heel veel te behalen valt? Zo zijn er een aantal winkels die stijlvol speelgoed verkopen. Dit is speelgoed zonder al te felle kleuren, geluidjes en dergelijke. Speelgoed die je gerust zelf ook in de woonkamer zou zetten. Simpelweg omdat het er zo mooi uitziet. Dit soort speelgoed kan je natuurlijk uitstekend gebruiken bij het decoreren van de kinderkamer. Het is niet alleen ontzettend sfeervol. Er kan nog mee gespeeld worden ook!stijlvol speelgoed

Maak handig gebruik van de verschillende seizoenen

Voor wie het lastig vindt om jarenlang van hetzelfde interieur te genieten zijn er nog genoeg manieren om je interieur speelser te maken. Bijvoorbeeld door handig gebruik te maken van de verschillende seizoenen. Schaf bijvoorbeeld een speciaal plateau aan, waarop je tijdens ieder seizoen speciale seizoensgebonden decoraties plaatst. Denk bijvoorbeeld aan kastanjes en gekleurde blaadjes in de herfst, kerstdecoraties in de winter, de eerste mooie tulpen in de lente en felgekleurde bloemen in de zomer. Werkelijk alles is mogelijk. Zo zorg je voor voldoende afwisseling en blijft het interieur speels.

Plaids: niet alleen voor warmte!

Nu het weer bijna winter wordt, moeten de plaids er weer aan geloven. Massaal worden ze uit de kasten getrokken om vooral in de avond wat extra warmte te bieden. Stiekem ook wel heel gezellig. Samen onder een warme plaid, een kop chocolademelk erbij en een pak koekjes op schoot. Gelukkiger kan je de meeste mensen niet maken.

Maar wist je dat plaids niet alleen veel warmte geven, maar ook nog eens ontzettend stijlvol kunnen zijn? Drapeer ze over de bank of over het bed voor een extra warme uitstraling. Het kost weinig, maar het maakt de ruimte direct warmer en sfeervoller. Leuk om de plaid te combineren met de huidige kleuraccenten in huis of juist voor een zeer contrasterende kleur te kiezen en zo het interieur veel interessanter te maken.

Share.

About Author

Leave A Reply