zondag, april 14

Akoestische panelen tegen slechte akoestiek

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Wanneer we het over akoestiek hebben, dan gaat het over de invloed die geluid heeft op een ruimte. Er kan in een ruimte nagalm zijn waardoor klanken veranderen. Wanneer een ruimte kaal is, met harde oppervlakten zoals de muren en de vloer, dan kan die nagalm ontstaan. Deze kale harde muren en vloeren zorgen ervoor dat het geluid weerkaatst. Hoe groter het oppervlak hoe langer of harder de nagalm. Op dit moment is het in de mode om zo weinig mogelijk spullen in een kamer te hebben staan, het zogeheten minimalisme. Als je dan bijvoorbeeld tegels hebt en gestucte muren, dan kun je er zeker van zijn dat er nagalm in die ruimte is. Als je last hebt van nagalm dan bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van akoestische panelen.

Hoe kun je met akoestische panelen het geluid verbeteren?

Om de akoestiek in een ruimte te verbeteren kun je bijvoorbeeld vloerbedekking leggen of dikke gordijnen neerhangen. Maar als je dat niet wilt, kun je gebruik maken van akoestische panelen. Vooral in huizen waar de inrichting minimalistisch is wordt veel gebruik gemaakt van houten akoestische panelen. Hout is een duurzaam product en past uitstekend bij het huidige minimalistische gebruik. Bovendien zorgen houten akoestische panelen voor een uniek concept in de woon- of slaapkamer. De houten akoestische panelen zijn te gebruiken tegen het plafond, maar ook tegen de muur. Wanneer je de houten panelen aanbrengt, zul je direct merken dat het geluid niet meer nagalmt en dat je weer normaal kunt praten in je kamer of slaapkamer.

Wat is het voordeel van akoestische panelen?

De voordelen van akoestische panelen zijn:

  •         Dat je beter hoort wat anderen zeggen
  •         Dat de nagalm geheel verdwijnt
  •         Dat er veel minder herrie is
  •         Dat deze panelen zeer makkelijk verwerkbaar zijn
  •         Dat de ruimte er, na het aanbrengen van de panelen, uniek en toch rustig uitziet
  •         Dat de panelen kunnen worden verwerkt in woonhuizen, maar ook in kantoren

Bovendien is het mogelijk om van de houten akoestische panelen een scheidingswand te maken omdat het is niet per se nodig is de panelen tegen het plafond of de muur te plaatsen.

Wat doen de houten akoestische panelen?

De houten akoestische panelen zorgen voor een geluidsabsorberend effect. Het vilt in de panelen is gemaakt van gerecycled plastic. Geluid bestaat uit geluidsgolven. Wanneer die geluidsgolven het vilt raakt wordt het geluid gebroken en geabsorbeerd. Het vilt dempt het geluid waardoor ervoor gezorgd wordt dat het geluid in de ruimte tot een minimum beperkt blijft. Akoestische panelen zullen een aanzienlijk verschil maken voor het geluidsniveau in een ruimte.

Share.

About Author

Leave A Reply