dinsdag, december 6

5 tips voor meer luxe in eigen woning

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ben je toe aan een upgrade van je huis? Soms is het de oplossing om op zoek te gaan naar een andere woning. Maar met een overspannen huizenmarkt is dat misschien niet zo’n goed idee. Dan kun je beter investeren in je huidige woning. Een paar kleine aanpassingen, zoals kunst of een jacuzzi, kunnen je al een hele luxe sfeer opleveren. Wat je daarvoor moet doen, vertellen we je hier.

Vervang je kozijnen en deuren

De stijl die je huis heeft, wordt voor een groot deel ook aan de buitenkant bepaald. De eerste aanblik op donkerbruin geschilderde kozijnen en een dito voordeur, geeft niet de moderne sfeer waar je wellicht van houdt. Vervang de houten raamkozijnen bijvoorbeeld door donkergrijze kunststof kozijnen. En kies de voordeur daarbij in dezelfde kleur en stijl. Binnen kun je de deuren van de verschillende kamers ook een luxere uitstraling geven door deuren van goede kwaliteit te kopen, voorzien van design handgrepen.

Kies voor kunst

Een mooie kunstwerk in huis is niet alleen leuk om naar te kijken. Als je het op de juiste plaats in je woonkamer zet, kan het de ruimte ook een hele luxe uitstraling geven. Zeker als je bijvoorbeeld een groot schilderij aan een muur hangt waar je een spotje op richt. Je zet het kunstwerk dan letterlijk in de schijnwerpers. Een beeldje op een sokkel in de hoek van de kamer is ook een echte blikvanger. En je hoeft voor deze aanpassing geen grote verbouwing uit te voeren.

Ontspan in je eigen huis

Voor sommige mensen zit luxe niet alleen in materiele dingen, zoals een cinewall of een nieuw aangebouwde serre. Het luxe gevoel kun je ook hebben als je geniet van de kleine dingen in het leven. Zoals een mooie tuin die volstaat met prachtige groene planten en kleurrijke bloemen. Of je kiest voor een jacuzzi. Natuurlijk, deze moet je ook aanschaffen. Maar de ontspanning die je ervoor terugkrijgt, is dat dubbel en dwars waard. Want een jacuzzi kun je namelijk gemakkelijk in je nieuw ingerichte tuin zetten.

Een passende jacuzzi voor iedere tuin

Ook als je geen grote tuin hebt, zijn er mogelijkheden. Jacuzzi’s zijn al verkrijgbaar voor 2 personen en kunnen bovendien in verschillende vormen geleverd worden. Zo kies je voor een vierkant of rechthoekig model. Net wat jou het beste uitkomt. Het voordeel van een jacuzzi is dat je zowel in de zomer als in de winter van de ontspannende werking kunt genieten. Het water in de jacuzzi wordt namelijk standaard op 38 graden gehouden. Bovendien is bewezen dat het bubbelende water in de jacuzzi bijdraagt aan het verminderen van stress.

De juiste combinaties zorgen voor een luxe uitstraling

De luxe uitstraling van je woning zit niet alleen in de grootte van de investering die je doet. Het gaat vaak om een combinatie van verschillende zaken. Welke materialen je gebruikt, waar je de aanpassing doet en hoe je deze combineert. Een jacuzzi kun je midden in de tuin zetten maar het is natuurlijk mooier om er een hoekje van te maken, met een passende tegelvloer of bij een groene haag die ook nog voor wat schaduw zorgt. Dan ervaar je nog meer luxe tijdens het gebruik van de jacuzzi.

 

Share.

About Author

Leave A Reply