maandag, augustus 10

3 tips voor een subtiele industriële look

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De industriële woontrend is niet meer weg te denken uit de interieurwereld. Inmiddels heeft deze trend heel wat harten veroverd. En naar verwachting zullen we de industriële look nog lang geen vaarwel zeggen. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitstraling voor je woning? En ben je dol op de industriële trend, maar wil je deze niet te overheersend maken in je woning? Geen probleem! Er zijn namelijk genoeg manieren om een subtiele industriële look te creëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van het gebruik van betonlook verf of subtiele industriële accessoires? Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Er bestaat geen kant-en-klaar stappenplan van hoe een industriële woning er uit hoort te zien. Laat daarom je creativiteit de vrije loop en laat je inspireren door de volgende 3 tips.

1.    Bepaal welke ruimtes worden aangepakt

Allereerst is het belangrijk om te bepalen welke ruimtes straks onder handen worden genomen. Bedenk goed dat niet alleen de woonkamer van invloed is op de sfeer in huis. Ook andere belangrijke ruimtes zoals de keuken en badkamer kunnen jouw woning direct een geheel andere uitstraling geven.

Je kunt er dus ook voor kiezen om een subtiele betonlook in de gehele woning door te voeren. En ja, dat betekent dus ook in de badkamer. Hoewel veel mensen niet weten hoe ze dit aan moeten pakken. Toch kan je hier ook heel eenvoudige subtiele industriële elementen toevoegen. Dit hoeft niet eens door het gebruik van speciaal meubilair, accessoires of sanitair te komen. Kies er bijvoorbeeld voor om één muur in de badkamer met badkamer beton cire van homeofconcrete.com te verrijken. Beton cire is een vorm van stucwerk wat vooral geschikt is voor vochtige ruimtes. Het blijft lang mooi en is ook nog eens eenvoudig schoon te maken. En belangrijker nog: het geeft jouw badkamer direct een subtiele en prachtige industriële uitstraling.home-of-concrete-hoc-instant-betonlook-verf-creeer

2.    Houd het geheel rustig

Lees je voordat je begint eerst in over de kenmerken van de industriële woontrend. Vooral kenmerkend voor deze trend is de algehele rustgevende uitstraling. Less is more! Verwijder dus onnodige tierelantijntjes en kies enkel voor decoraties wanneer deze echt iets toevoegen aan de woning.

Dit betekent natuurlijk niet dat het interieur saai zal zijn. Het is bij deze woontrend juist de truc om zoveel mogelijk een statement te maken met grote meubelstukken en andere praktische elementen. Ook door het gebruik van sfeervolle Chalk Paint kan jij de sfeer in huis direct verbeteren. Het leuke aan deze trend is dat je dan ook je creativiteit de vrije loop mag laten. Bovendien hoeft het helemaal niet veel te kosten, omdat je uiteindelijk minder meubels en accessoires gebruikt. Goed voor je portemonnee en de sfeer in huis dus!

3.    Laat de muren spreken

Het grootste voordeel van de industriële woontrend is dat deze met heel veel verschillende andere woonstijlen gecombineerd kan worden. Van modern tot klassiek, de industriële stijl past eigenlijk altijd. Daardoor is het zeer eenvoudig om kleine subtiele industriële tinten aan te brengen. Bijvoorbeeld door de muren te laten spreken.

Met behulp van de producten van betoncire.shop beschik jij direct over alles wat je nodig hebt om de woning meer sfeer te geven. Een muur met betonlook is de perfecte eyecatcher voor ieder interieur en zal jouw woning direct een stuk meer laten leven. Bovendien hoeft het helemaal niet zoveel geld te kosten om deze make-over uit te voeren. Win-win.

Share.

About Author

Leave A Reply