zaterdag, december 4

4 redenen om voor een rond vloerkleed te kiezen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een vloerkleed kan jouw interieur helemaal compleet maken. Het is de perfecte eyecatcher in iedere woonstijl. Bovendien biedt het ook nog eens tal van voordelen. Zo zorgt een vloerkleed niet alleen voor extra sfeer, maar kan het ook nog eens de akoestiek in huis verbeteren en het wooncomfort verhogen. Wanneer je overweegt om een vloerkleed aan te schaffen zal je direct voor een heel groot aanbod komen te staan. Anno 2020 zijn vooral ronde vloerkleden ontzettend populair. Maar waarom eigenlijk? Waarom zou je voor een rond vloerkleed kiezen? Wij zetten 4 goede redenen voor je op een rijtje.

1.    Speelse uitstraling

We kennen allemaal wel de standaard rechthoekige en vierkante vloerkleden. Hoewel deze natuurlijk ook een fijne eyecatcher zijn binnen jouw interieur oogt het wel een beetje standaard. Wanneer je echt van een speelse uitstraling wilt genieten is een rond vloerkleed meer iets voor jou.

Ronde meubels en accessoires komen nou eenmaal veel minder vaak voor dan rechthoekige- en vierkante meubels. Daardoor krijgt je interieur direct een veel speelser karakter. En dat gaat met vrijwel ieder ander interieur goed samen. Daarnaast biedt het speelse karakter van een rond vloerkleed ook nog eens tal van mogelijkheden voor de kinderkamer. Een heerlijk speelkleed wat de sobere uitstraling iedere ruimte direct een stuk gezelliger maakt!rond vloerkleed

2.    Een keer iets anders

Anno 2020 houden we van uniciteit. We kiezen niet meer massaal voor dezelfde standaard meubels en accessoires, maar proberen ons interieur persoonlijker te maken. En dat is juist zo leuk aan de hedendaagse interieurs. Ieder interieur is uniek. Toch is er één ding wat in veel woonstijlen nog steeds hetzelfde blijft: het gebrek aan speelse vormen. In de meeste huishoudens zien we toch nog veelvuldig het gebruik van rechte lijnen. Meubels zijn rechthoekig en accessoires zijn rechthoekig of vierkant. Hierdoor ontbreekt het aan een speels karakter.

Om dit te doorbreken is het belangrijk dat er nieuwe vormen aan het interieur wordt toegevoegd. Een rond vloerkleed doorbreekt de rechte lijnen binnen het interieur en zal voor een speels contrast zorgen. Dat geeft niet alleen meer sfeer, maar ook een geheel nieuw karakter aan jouw woning.

3.    Perfecte eyecatcher voor een rond interieur

Toch zien we in de huidige woonstijlen dat er meer bijzondere vormen worden gebruikt. Zo zijn er al enkele trendsetters die een geheel rond interieur hebben gevormd. Een sfeervol plaatje. Dat wel. Maar hoe zit het dan met het vloerkleed? We weten nu immers dat een rond vloerkleed een prachtig contrast zal vormen met een rechthoekig interieur. Betekent dit dan ook dat een rond vloerkleed niet in een rond interieur thuishoort? Gelukkig niet. Integendeel zelfs. Een vierkant vloerkleed zal juist weinig doen voor een rond interieur. Dit betekent uiteraard niet dat dit niet mogelijk is, maar het is wel degelijk het overdenken waard om ook een rond vloerkleed toe te voegen. In de meeste gevallen is dit de enige perfecte match.

4.    Geluiddempend

Een hoogpolig rond vloerkleed werkt tevens geluiddempend in huis. Dit is dan ook ideaal voor appartementen en flats. Zo voorkom je dat de buren overlast ervaren. Ook met jonge kinderen kan dit zeer prettig zijn. Zeker in de kinderkamers. Zo heb je op de benedenverdieping niet in de gaten dat er boven vrolijk wordt rondgerend.

Share.

About Author

Leave A Reply