woensdag, juni 3

4 praktische tips voor de inrichting van jouw hobbyschuur

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Steeds meer mensen realiseren een eigen hobbykamer binnen of buiten hun woning. Beschik jij over een loze ruimte en kun je deze inzetten als hobbykamer? Dan zijn heel wat mensen jaloers op je. Helaas is niet iedereen gezegend met extra kamers in huis. Gelukkig zijn er nog meer mogelijkheden om jouw hobby alsnog praktisch te kunnen uitvoeren. Heb je bijvoorbeeld wel eens aan de aanschaf van een hobbyschuur gedacht?  

Een schuur verleent zich uitstekend tot het uitvoeren van verschillende hobby’s. Van houtbewerking tot gamen op jouw game computer. Werkelijk alles is mogelijk! Toch moet je wel met een aantal zaken rekening houden voordat jouw hobbyschuur gereed is. Wacht dus nog even met een game computer kopen en zorg er eerst voor dat jouw hobbyschuur van alle gemakken is voorzien. Kan je hierbij wel wat hulp gebruiken? Wij geven je alvast 4 praktische tips voor de inrichting!

1.    Maak een plattegrond van de beschikbare ruimte

Voordat je aan de slag gaat is het eerst belangrijk om de beschikbare ruimte in kaart te brengen. Hoe groot is de schuur? Welke meubels of apparatuur heb je nodig? En wat is dan een logische indeling?

Het is verstandig om een plattegrond op schaal te tekenen. Knip daarnaast de meubels op schaal uit en plaats deze op je zelfgemaakte plattegrond. Vervolgens kan je de meubels heen en weer schuiven om zo de juiste indeling te maken.

2.    Een functionele tafel

De inrichting van jouw hobbyschuur is natuurlijk afhankelijk van de hobby die je hier wilt uitoefenen. Je zal bij de meeste hobby’s echter wel een tafel en/of zitplaats nodig hebben. Iemand die graag klust geeft meestal de voorkeur aan een stevige werktafel. Als frequent gamer zal je echter weer liever een gamebureau aanschaffen. Een gamepc kopen doe je natuurlijk niet zomaar. Je wil de gamebelevenis nóg spectaculairder maken. Dit doe je door het gebruik van een prachtig gamebureau, geluidsinstallatie en een ergonomische stoel. Bedenk goed welke spullen je nodig hebt om jouw hobby te beoefenen, zodat je de ruimte efficiënter kunt indelen.

gamepc kopenBedenk ook of er volgende stopcontacten in de hobbyschuur aanwezig zijn. Of je nu graag klust, games speelt of een andere hobby beoefent, je zal altijd voldoende elektriciteit nodig moeten hebben. Laat eventueel een elektricien met je mee kijken om de verschillende opties te onderzoeken.

3.    Voldoende kastruimte

Vrijwel iedere hobbyruimte vraagt om voldoende opbergmogelijkheden. De beschikbare kastruimte is natuurlijk afhankelijk van de ruimte, maar ook aan je hobby. Als gamer zal je hoogstwaarschijnlijk minder kastruimte verlangen dan iemand die graag knutselt of kleding maakt. Moet je grote of zware spullen opslaan? Kies dan bij voorkeur voor hoge stellingskasten.

Kijk dus vooraf waar je de kasten voor gaat gebruiken en wat dan de slimste oplossing is.

4.    De juiste verlichting

Verlichting speelt in de gehele woning een zeer belangrijke rol. Zo ook in de hobbyschuur. Misschien hier nog wel een beetje meer. Bij het uitoefenen van de meeste hobby’s is het belangrijk om over functioneel licht te beschikken. Dit om je ogen wat rust te geven. Ook sfeerverlichting mag uiteraard niet ontbreken. Zo zorg je er immers voor dat je jouw hobbyruimte een fijne en comfortabele sfeer geeft. Met de zoutlampen van Lalashops.nl wil jij voorlopig je schuur niet meer verlaten!

Share.

About Author

Leave A Reply