maandag, mei 27

3 tips bij het kopen van een nieuwe kinderkledingkast

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zodra je kind ouder wordt, zal het ook langzaam tijd worden voor een nieuwe kast. Waar je in de baby- en peutertijd vaak nog de babykledingkast of de commode gebruikte, kan dat nu écht niet meer. De kleertjes worden simpelweg te groot, waardoor ze al snel de grond van de kast raken. Hoog tijd voor een kast met meer ruimte.

Een nieuwe kinderkledingkast kopen is niet iets wat je dagelijks doet. Sterker nog, een nieuwe kledingkast kopen is over het algemeen al iets wat je slechts enkele keren in je leven doet. Daarom is het niet gek als je overweldigd raakt door het enorme aanbod. Op iedere website zijn tientallen verschillende soorten kinderkledingkasten te vinden. Zoveel zelfs dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Tijd om je een beetje op weg te helpen. Daarom hebben wij 3 tips die helpen bij het kopen van een nieuwe kinderkledingkast op een rijtje gezet.

1.    De grootte van de kast

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om rekening te houden met de grootte van de kast. Hierbij speelt de beschikbare ruimte in de kinderkamer een belangrijke rol. Meet deze zorgvuldig op en houd tevens rekening met plinten, stopcontacten en dergelijke. Zo weet je precies hoe groot de kast maximaal mag zijn. Een meetfout is snel gemaakt. Daarom is het belangrijk om een beetje spelingsruimte aan te houden. Als je de maten strak volgt en deze tevens nauw op de ruimte aansluit, dan loop je het risico dat de kast plotseling toch niet op zijn plek past. Zonde!

De grootte van de kast

2.    Voldoende opbergruimte

Een kinderkledingkast koop je natuurlijk niet alleen voor de sier. Hij moet ook erg praktisch zijn. Bedenk daarom goed hoeveel opbergruimte je nodig hebt. Vind jij het erg belangrijk dat de garderobe van je kind zo minimalistisch mogelijk is? Dan heb je waarschijnlijk geen belang bij een gigantische kast met enorm veel opbergruimte. In dat geval zal een ladekast of 2-deurskast vaak al voldoende zijn. Wanneer je echter van jezelf weet dat de gaderobe van de kinderen altijd enorm groot is, dan is het ook belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kopen van een nieuwe kast.

Gelukkig is er op het gebied van kinderkledingkasten heel veel te vinden. Zo is er voor iedere garderobe een geschikte keuze te vinden. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat de kast niet alleen voldoende opbergruimte moet verschaffen, maar ook nog eens in de kamer moet passen.

3.    Voeg de juiste accessoires toe

Bovenal is het natuurlijk belangrijk dat een kinderkledingkast praktisch is. Met de juiste kast van Beddies heb je al een enorme slag geslagen. Maar deze moet natuurlijk ook nog op de juiste manier worden ingericht. Hierbij spelen voldoende accessoires een belangrijke rol in. Denk bijvoorbeeld aan kastverlichting, draadmanden, lades en planken, roedes en hangers, enzovoorts. Dit zijn allemaal handige accessoires die je eenvoudig kunt mee bestellen en het inrichten van de kast véél makkelijker zullen maken.

Share.

About Author

Leave A Reply