zaterdag, mei 8

Waarom een wollen vloerkleed zo ontzettend fijn is

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een vloerkleed is onmisbaar in elk interieur. Het geeft iedere ruimte extra warmte, kan de grootte van een ruimte doorbreken en er zelfs voor zorgen dat je de verwarming minder hoog hoeft te stoken. Een vloerkleed kan een interieur maken of breken. Maar dan moet je dus natuurlijk wel het juiste vloerkleed kiezen. En dat is nu juist waar het vaak mis dreigt te gaan. Want voor welk vloerkleed kies je als het aanbod zo ontzettend groot is?

Kijk alleen maar eens naar de materialen. Waarom zou je bijvoorbeeld een vloerkleed wol verkiezen boven alle andere materiaalsoorten? Het antwoord is simpel. Een wollen vloerkleed beschikt namelijk over ontzettend veel voordelen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Heerlijk warm

Een van de voornaamste redenen om voor een wollen vloerkleed te kiezen is dat het gewoon heerlijk warm aanvoelt. Je hebt weinig nodig als je over een wollen vloerkleed in huis beschikt. Bijna iedereen weet hoe onaangenaam koude voeten zijn. Toch willen veel mensen geen sokken of pantoffels in huis dragen. Met blote voeten gedurende koudste maanden door huis lopen is echter geen slim idee. Met een wollen vloerkleed is dit probleem verleden tijd. Je voeten blijven altijd heerlijk warm, waardoor de rest van je lichaam ook niet zo snel afkoelt. Hierdoor hoef je uiteindelijk zelfs minder te stoken, wat weer goed is voor de energierekening. Kortom: een win-win situatie.

Heerlijk warm

Geluiddempend

Woon je in een flat of appartement? Dan wil je je (onder)buren natuurlijk niet al te veel tot last zijn. Helaas zorgen sommige vloersoorten ervoor dat je vrijwel iedere beweging hoort. Natuurlijk zijn er ook vloersoorten die minder gehorig zijn, maar dat kost wel een hoop extra geld. Daarom is het verstandiger om voor een geluiddempend alternatief te kiezen. Een wollen vloerkleed werkt van nature geluiddempend, waardoor geluiden worden geweerd en je zonder twijfel rond kunt lopen.

Ook slim om een wollen vloerkleed op de kinderkamers te leggen. Wanneer de kinderen dan in hun kamertje spelen, word jij niet continu gestoord.

Vuil werend

Veel mensen zijn terughoudend bij de aanschaf van een vloerkleed. Vaak denkt men dat dit heel veel extra werk oplevert en dat het vloerkleed al snel vuil in zich opneemt. Dit hoeft echter zeker niet het geval te zijn. Wanneer je voor het juiste vloerkleed kiest, kan dit je zelfs extra schoonmaakwerk besparen. Bij een wollen vloerkleed is dit zeker het geval. Dit vloerkleed is vuil werend. Dit komt doordat het vloerkleed van nature wat vettig is. Hierdoor blijft het langer mooi en scheelt het jou weer extra schoonmaakwerk.

Moeilijk ontvlambaar

Ben je op zoek naar een vloerkleed voor een open haard? Dan wil je natuurlijk niet dat het vloerkleed bij ieder opspattende vuursnipper in de brand kan vliegen. Om de veiligheid in huis te verbeteren, is het dan ook belangrijk om voor een wollen vloerkleed te kiezen. Wol is van nature moeilijk ontvlambaar. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken indien je een dergelijk kleedje dichtbij vuur legt.

Share.

About Author

Leave A Reply