zaterdag, mei 8

Alles over jaloezieën

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vrijwel iedereen kent het merk ‘Luxaflex’ wel, bekend onder deze naam zijn de horizontale jaloezieën op de markt gebracht. Luxaflex is dus de merknaam en de horizontale jaloezieën zijn de producten die verkocht het merk verkoopt.

Waarom zou je een jaloezie kiezen?

Met een jaloezie kun je heel makkelijk het lichtinval in elke kamer regelen. Bij hele felle zon kantel je met koorden of een ladderband de lamellen dicht zodat het je niet stoort. In de avonden sluiten de meeste mensen de jaloezieën volledig zodat de doorkijk weg is. Je kunt eindeloos met jaloezieën variëren door de verschillende materialen en breedtes.

Houten of aluminium lamellen?

Vroeger werden de aluminium jaloezieën het meest verkocht voor kantoren, badkamer en keukens. Dit omdat het erg praktisch was en makkelijk schoon te houden. Tegenwoordig worden houten jaloezieën meer verkocht omdat de inrichting van een huis steeds belangrijker voor ons wordt.

Houten jaloezieën geven door het materiaal meer warmte en uitstraling dan de aluminium variant. De brede houten jaloezieën vanaf 50mm en bredere jaloezieën geven de grote raamoppervlakten die we vaak terugzien in nieuwbouwwoningen extra sfeerbrede houten jaloezieën vanaf 50mm

Jaloezieën van bamboe worden ook steeds meer verkocht. Als de houten jaloezieën gesloten zijn komt er bijna geen daglicht meer door. De bamboe variant is wat lichter en dunner waardoor het daglicht meer doorkomt terwijl het dezelfde uitstraling geeft als de houten variant.

Ook voor in de badkamer?

Daarnaast zijn houten jaloezieën niet geschikt voor de vocht van een badkamer, het kan gaan schimmelen en rotten. Veel mensen vinden de uitstraling van een aluminium jaloezie niet mooi meer en zouden gaan een houten variant in de badkamer willen. Dat is de reden dat er jaloezieën van kunststof zijn ontwikkeld welke dezelfde sfeer geven als de houten jaloezie, maar wel tegen vocht kunnen.

Lamellen van leer

Sommige mensen hebben een unieke stijl. De ontwikkeling staat nooit stil, je kunt het zo gek mogelijk bedenken. Tegenwoordig bestaan er lederen lamellen van onder andere roggen- en krokodillenleer. Deze lamellen zijn vanaf 50mm breed beschikbaar.

Lamelbreedtes

Als je hebt besloten om voor jaloezieën als raamdecoratie te gaan dan kun je kiezen uit verschillende breedtes. De aluminium jaloezie is meestal alleen verkrijgbaar in de kleinste breedtes van 16mm of 25mm. Houten jaloezieën worden meestal in 50mm of breder gekozen omdat dit extra aanwezig is en eigenlijk past in ieder interieur zoals modern, vintage of landelijk. In kantoorpanden worden vaak nog de aluminium jaloezieën gebruikt omdat dit neutraliseert en veel daglicht doorlaat.

Standaard wordt bij een jaloezie een koord geleverd om de jaloezieën te kunnen bedienen. Ook kun je vanaf 50mm brede houten jaloezieën ervoor kiezen om het af te werken met een ladderband. Een ladderband is een stoffen band die verticaal over de lamellen loopt.

Share.

About Author

Leave A Reply