vrijdag, juni 21

Zonnige dagen in aantocht; maak je huis klaar!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De zonnige dagen staan bijna weer voor de deur en het gaat niet lang meer duren voordat de zon een flinke afleiding gaat zijn voor je dagelijkse leven. Het is dus hoog tijd om je huis en tuin helemaal zomerklaar te gaan maken, zodat je het er echt van kunt nemen. Hoe kun je dit het beste aanpakken en waar moet je echt op letten? We zetten alle details even voor je op een rijtje, zodat jij aankomend weekend direct aan de slag kunt.

Installeer een zonnescherm

De zon komt hoe dan ook je woning in en je bent op de zomerse dagen niet veilig voor de warmte. Daarom is het goed om screens of een zonnescherm doek te installeren, zodat je je woning koel kunt houden. Dit ziet er niet alleen strakker uit aan de buitenkant, maar is ook nog eens een stuk voordeliger. Je kunt je zonneschermdoek uit één stuk laten maken, zodat je geen naden ziet.  Heb je al een zonnescherm, maar kan deze wel een opfrisbeurt gebruiken? Dan kun je ook enkel het zonneschermdoek vervangen, waardoor deze weer helemaal als nieuw lijkt.

Plant nu je tuin vol

Als je nog niet veel aan je tuin hebt gedaan is het moment nu daar. Je bent nog precies op tijd om het een en ander te planten, zeker als je tot nu toe nog geen kans hebt gehad om naar het tuincentrum te gaan. De kans op vorst is vrijwel nul, dus je hoeft niet bang te zijn dat je nieuwe planten direct kapot zullen gaan. Voeg wat extra kleur toe aan je tuin door mooie struiken te kopen met kleurrijke bloemen. Daarnaast kun je alle potten met planten die niet winterhard zijn ook weer buiten zetten, want deze zullen geen last meer hebben van de kou.

Creëer een gezellige zitplek

Hoe zit jij het liefste in je tuin? Wil je lekker loungen en met de benen omhoog als de zon schijnt of zit je graag tijdens je lunchpauze aan een hoge tafel, terwijl je eventjes van wat zonnestralen geniet? Nu is het moment om een of meerdere zitplekken te creëren waar je heerlijk plaats kunt nemen. Zorg voor een opbergplek voor kussens, zodat je alle drempels om vijf minuutjes buiten te zitten weg kunt nemen. Binnen een minuut heb jij jouw loungeset of tuinstoel klaargezet om fijntjes te ontspannen. Zorg voor minimaal één bijzettafeltje, zodat je ook je drankje een plek kunt geven.

Share.

About Author

Leave A Reply