donderdag, november 30

Welke badkamermeubelen zijn er om uit te kiezen?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het kiezen van de juiste badkamermeubelen in de badkamer is er niet zomaar één. De badkamermeubelen bepalen namelijk de sfeer van je badkamer. Anders wordt het al snel een rommelige bedoening. Met een badkamermeubel 100 cm creëer je een opgeruimde ruimte. Dit meubel heeft een compacte maat waardoor deze in veel badkamers elegant zal staan. In de onderkast kun je al je badkamertoebehoren kwijt en daarbovenop is een wastafel gemonteerd. De bijbehorende spiegel past er perfect boven. Naast deze badkamermeubel met wastafel is er nog veel meer keuze op het gebied van wastafels. Lees hieronder verder!

Tips bij het aanschaffen van een badkamermeubel

Op het gebied van badkamermeubels is er enorm veel keuze. Hoe het ontwerp er uit ziet hangt er voornamelijk vanaf waar deze voor wordt gebruikt. In principe zijn er bij de keuze voor een badkamermeubel twee keuzes die je moet afwegen. Ga je voor een wastafelmeubel? Waarbij er dus een kast onder de wastafel is geplaatst of ga je voor een kolomkast? Deze kast is eigenlijk vergelijkbaar met een kledingkast en kun je op veel verschillende plekken in de badkamer neerzetten. Hier doe je bijvoorbeeld een extra verzameling handdoeken in.

Wanneer je een keuze tussen deze twee hebt gemaakt is het belangrijk om de ruimte op te meten waar de badkamermeubel komt te staan. Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan, zoals dat de badkamermeubel er onverhoopt niet in de ruimte past. Verder is het van belang dat het badkamermeubel bij de stijl van al je andere badkamermeubels past. Dat creëer meer rust. Als laatste kijk je naar het materiaalsoort dat is gebruikt. Het gebruik van MDF komt tot nu toe het meeste voor.

mooie badkamer meubel

Verschillende onderdelen van een badkamermeubel

Zoals genoemd is de badkamermeubel met wastafel het meest populair. Hiermee wordt er een strakke uitstraling in de badkamer gecreëerd. Als je wilt gaan voor een trendy exemplaar is de badkamermeubel met waskom heel geschikt. Hiermee krijg je meteen het idee alsof je in een hotel verblijft. Onder de wastafel is er ruimte beschikbaar om spullen op te bergen. Een andere variant is het handgreep badkamermeubel. Hierbij zijn er aan de lades praktische beugelgrepen vastgemaakt. Dit type meubel past mooi bij een moderne badkamer. Doordat deze in verschillende kleuren verkrijgbaar is kun je zelf bepalen voor welke uitstraling je gaat. Zo zorgen wit en grijs voor een wat lichtere uitstraling. Als je voor hout gaat zal er meer warmte in de ruimte worden gebracht. Een andere variant badkamermeubel is de wastafelmeubel met lades. De meeste mensen vinden de lades praktisch omdat je hier handig spullen in kunt organiseren. Bij het plaatsen is het aan te raden om er op te letten dat de lades niet ergens tegenaan komen als je ze opendoet. De laatste variant om uit te kiezen is de badkamermeubel met deurtjes. Meestal wordt deze in de vorm van een kolomkast gemaakt. Door te kiezen voor deurtjes creëer je net een andere look dan met lades. Op het opruimgemak hoef je de keuze niet te baseren want in een badkamermeubel met deurtjes zitten meerdere planken zodat je daar handig spullen in kunt organiseren.

 

Share.

About Author

Leave A Reply