zaterdag, mei 8

Wat is het beste verpakkingsmateriaal voor jouw producten?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dagelijks wordt er ontzettend veel online geshopt en alle aankopen moeten natuurlijk veilig en onbeschadigd verstuurd worden. Het is dus belangrijk om goed na te denken over welk verpakkingsmateriaal je nodig hebt om de inhoud goed te beschermen. Verstuur jij nou vaak producten en wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden? Lees dan verder! In dit blog vind je een aantal van de meest gebruikte verpakkingsmaterialen en hun voordelen.

 Verpakkingsmateriaal met noppenfolie

Noppenfolie, ook wel bekend als luchtkussen- of bubbeltjesfolie is een verpakkingsmateriaal dat zorgt voor een goede en stevige bescherming van je producten. Dus als je echt zeker wil weten dat je producten ongeschonden bij de ontvanger terechtkomen dan is noppenfolie een goede keuze. Het is namelijk betrouwbaarder dan reguliere folie, waarbij je minder bescherming hebt.

 Gripzakjes

Een andere optie voor je verpakking is het gripzakje. Gripzakjes hebben een hersluitbare druksluiting en hebben een ponsgat aan de bovenkant waardoor ze makkelijk opgehangen kunnen worden. Ze zorgen ervoor dat je producten niet door de hele verpakking geschud kunnen worden. Dit is vooral handig als je kleine producten verkoopt zoals kleine pins. Met gripzakjes kun je ze zo net mogelijk verzenden. Gripzakjes zijn er ook met schrijfvlak, hierop blijft de tekst goed zichtbaar en loop je niet het risico dat de woorden er afgeveegd worden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met etiketten te werken en deze op de zakjes te plakken.

Kartonnen dozen

De meeste pakketten worden nog steeds verzonden in kartonnen dozen. Het voordeel van de dozen is dat ze stevig en goedkoop zijn en dat ze er in vele verschillende maten zijn. Op basis van het gewicht en de grootte van je product kun je zelf de keuze maken voor het soort karton dat je hiervoor gebruikt. Om de producten extra te beschermen kun je er bij kartonnen dozen ook voor kiezen om opvulmateriaal te gebruiken. Zo stootje product niet tegen de randen aan en verschuift het niet constant in de doos. Voor de herkenbaarheid kun je je dozen vervolgens afsluiten met aangepaste tape met bijvoorbeeld je logo erop.

Online verpakkingsmateriaal bestellen

Als je verpakkingsmateriaal wil bestellen is er online keuze genoeg. Kijk bijvoorbeeld eens bij Rotimshop, in deze webshop vind je eenvoudig het juiste verpakkingsmateriaal voor jouw producten. Zij helpen je ook verder als je vragen hebt over de diverse mogelijkheden voor verpakkingsmateriaal.

Share.

About Author

Leave A Reply