vrijdag, oktober 30

Waarom kiezen voor een laptop of desktop pc in huis?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Er zijn nog maar heel weinig mensen in Nederland die geen computer in huis hebben. Je komt er in onze huidige samenleving ook bijna niet meer onderuit. De digitalisering is verweven in ons alledaagse leven. Je hebt het nodig voor het werk, tijdens een studie of simpelweg voor wat extra plezier. Een computer in huis is anno 2020 simpelweg onmisbaar.

Ben jij toe aan een geheel nieuwe computer? Maar twijfel je nog tussen een desktop pc en een laptop? Dan wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Een laptop of standaard computer blijft immers een flinke investering. Maar waar kies je voor? Wij zetten de voor- en nadelen op een rijtje.

Voor- en nadelen van een laptop

Steeds meer mensen kiezen voor een laptop in huis. En dat is ook niet zo vreemd, want de laptop biedt ontzettend veel voordelen:

  • Een laptop is ontzettend flexibel in gebruik. Je kunt hem op een bureau plaatsen, maar ook simpelweg op de bank gebruiken. Daarnaast wordt een laptop ook vaak gekozen door mensen die veel onderweg zijn voor het werk. Zo kunnen ze tijdens het reizen met het openbaar vervoer gewoon blijven werken. Een kwalitatieve laptoptas mee en je kunt gaan. Meer is niet nodig.
  • Ook qua afmetingen beschikt de laptop over veel meer voordelen dan de traditionele desktop pc. Er zijn laptops die al in een kleine handtas vervoerd kunnen worden. Ze zijn werkelijk in alle soorten en maten verkrijgbaar, waardoor je ze geheel naar eigen wens kunt samenstellen.
  • Als we kijken naar het milieu is een laptop ook een veel betere keuze. Deze verbruikt aanzienlijk minder energie dan een desktop pc. Goed nieuws voor de milieuactivisten onder ons!

Het grootste nadeel van een laptop is dat je hier minder gemakkelijk ergonomisch mee kunt werken. Een laptop is dan ook niet geschikt om 8 uur per dag mee te werken. Dit kan wel, maar dan moet je ook een apart toetsenbord, een muis en verhoger voor het beeldscherm aanschaffen. In dat geval is het vaak goedkoper om voor een desktop pc te kiezen.

Voor- en nadelen van een desktop pc

Een desktop pc kan maar op een plek worden geplaatst. Daardoor ben je veel minder flexibel in gebruik. Bovendien zijn desktop computers vaak relatief lomp, waardoor je veel ruimte kwijtraakt op bureau. Toch kent ook een desktop pc een aantal grote voordelen:

  • Een desktop pc heeft veel meer kracht en kan ook makkelijk uitgebreid worden indien dat nodig is. Het is dan ook niet voor niets dat echte computerfreaks zweren bij een desktop computer. Bovendien is een desktop pc ook voor gamers de perfecte keuze. Meer kracht en meer plezier!
  • Het grootste voordeel van een desktop computer is dat deze het veel gemakkelijker maakt om ergonomisch te werken. Ideaal voor mensen die thuiswerken. Daarnaast beschikken ze over een groter scherm, wat thuiswerken een stuk prettiger maakt.

Desktop pc of laptop?

Maar voor wat kies je? Een desktop pc of een laptop? Beide apparaten bieden veel voordelen en slechts enkele nadelen. Daarom is het vooral belangrijk om stil te staan bij hetgeen wat jij nodig hebt. Wat zijn jouw eisen aan het apparaat? Op basis van die informatie kan je zeker de juiste keuze maken.

 

Share.

About Author

Leave A Reply