zondag, april 14

Tuinmeubels kopen? Hier moet je op letten! 

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zijn je oude tuinmeubels nodig aan vervanging toe of ga je binnenkort verhuizen? Dan is het belangrijk om te weten waar je op moet letten als je nieuwe tuinmeubels gaat kopen. Dat is vaak echter niet zo gemakkelijk als het klinkt. Wanneer je een willekeurig tuincentrum binnenloopt, zal je direct overweldigd raken door het brede aanbod. Je vindt niet alleen alle kleuren van de regenboog, maar ook nog eens een heel scala aan materialen, stijlen en vormen. In dit artikel geven we je graag wat advies & tips bij het vinden van de juiste tuinmeubels. Ga jij binnenkort nieuwe tuinmeubels kopen? Hier moet je op letten!

Beschikbare ruimte

Allereerst is het belangrijk om de beschikbare ruimte zorgvuldig op te meten. Wellicht heb je nog geen toegang tot de tuin, omdat je de sleutel van het huis nog niet in handen hebt. Dan is het verstandig om de plattegrond te raadplegen. Het zou immers zonde zijn als je tuinmeubels straks niet binnen de tuin passen of als er onvoldoende loopruimte is. Houd er ook rekening mee hoe je een tuinset wilt plaatsen. Wanneer je wel al toegang hebt tot de tuin, kun je door middel van kranten of potten de afmetingen in de tuin plaatsen. Zo krijg je een duidelijk beeld van de afmetingen en weet je precies hoeveel loopruimte er aanwezig is.

tuinmeubel

Tuinstoelen kopen: enkele handige tips

Tuinstoelen mogen uiteraard niet ontbreken in de hedendaagse tuin. Zonder tuinstoelen is het onmogelijk om optimaal van de comfort van jouw eigen tuin te genieten. Maar waar moet je op letten als je tuinstoelen koopt? Wij zetten enkele handige tips voor jou op een rijtje. Zo wordt tuinstoelen kopen bij Karwei een waar feestje:

  • Bedenk eerst goed welke rol de tuinstoelen vervullen in jouw tuin. Zoek je naar stoelen die vooral comfort bieden of wil je een praktische stoel waarop je heerlijk kunt zitten tijdens het eten buitenshuis? De antwoorden op deze vragen zijn essentieel als je op zoek gaat naar de juiste tuinstoelen. Functionaliteit boven alles!
  • Vervolgens ga je op zoek naar het juiste materiaal. Tuinstoelen zijn verkrijgbaar in diverse materiaalsoorten. Ieder materiaal kent zijn eigen voor- en nadelen. Ook hierbij speelt functionaliteit een belangrijke rol, maar dit is ook smaakgevoelig. Ben je iemand die dol is op natuurlijke elementen? Kies dan voor een natuurlijk materiaalsoort. Zoek je naar praktische stoelen die weinig onderhoud vragen? Kies dan voor plastic of PVC.

tuinmeubel karwai

Budget opstellen

Voordat je tot aankoop overgaat is het belangrijk om eerst een duidelijk budget op te stellen. Hoeveel wil je maximaal besteden aan het renoveren van jouw tuin? Bedenk ook hoe lang je met de tuinmeubelen wilt doen. Als je naar een tijdelijke oplossing op zoek bent, volstaan tuinmeubelen uit een goedkope klasse. Wanneer je lang plezier wilt hebben van de meubels kan je het budget omhoog gooien. Hou tijdens het aanpakken van de tuin altijd alle aankopen goed in de gaten. Vraag om bonnetjes en hou het budget eventueel contant bij je, zo voorkom je uitgaves die niet binnen het budget passen. Doe dit ook voor de andere elementen in de tuin. Wanneer je een boom voor de middelgrote tuin aanschaft, zal dit bij het budget opgeteld worden. Maak een ‘geldpotje’ voor de tuin en hou je hier ook aan, zo voorkom je financiële verrassingen!

Share.

About Author

Leave A Reply