woensdag, maart 29

Tips voor het kopen van een goed bed

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Een bed of beter gezegd ledikant, is niet zo complex als een los matras of boxspring, maar heeft indirect wel invloed op je nachtrust. In dit artikel geven we je tips om je fijne nachtrust te verreiken met een duurzame mooie look. 

Koop een stevig bed 

Niets is zo irritant als een krakend of piepend bed. Wil je dit voorkomen? Koop dat een massief hout bed met goede bevestigingen. Hetzelfde geld voor een metaalbed al hebben deze vaak een soort schuifsysteem. Zit deze eenmaal op zijn plaats, dan gaat dit vaak jaren mee.
Een massief bed hoeft niet duur te zijn. Wil je snel en goedkoop een goed bed scoren, dan kan je het beste eerst Marktplaats raadplegen. Begin je zoektocht met bekende meubelzaken zoals ‘Goossens’ en breid deze zoekopdrachten langzaam uit naar ‘stevig hout bed’ of ‘massief houten bed’. Je zal verbaast zijn hoeveel mensen van hun grote lompe bed af moeten en hem soms zelfs gratis weggeven. Let wel op dat hert bed nog gemonteerd is voordat je het koopt.
koop een stevig bed

Start met de ombouw

Natuurlijk is je nachtrust het belangrijkste, maar wat als je geliefde bed niet past in je slaapkamer of erger; door de doorgang? Om dit te voorkomen moet je eerst goed de boel opmeten en goed kijken wat voor bedframe je wilt kopen.
Belangrijk voor je bedombouw maat:
  • Wel of niet een hoog hoofdbord
    • Wel of niet een dik hoofdbord (handig voor je kop koffie!)
  • Wel of niet brede randen (handig om in en uit bed te stappen)
  • Wel of geen nachtkastjes (neemt veel ruimte in, maar opbergruimte is altijd handig!)

Start met de ombouwLet op de rente bij een lening

Bedden zijn een onvermijdelijke dure investering. Financieringsbedrijven en beddenverkopers weten dit maar al te goed en bieden daarom vaak koop op afbetaling aan. Niet doen! Deze vorm van lenen (vaak 14% rente) is vergeleken met andere leningen (gemiddeld 4-5% rente) ontzettend duur.
Belangrijk pro-tip als je geld gaat lenen voor een bed: bekijk eerst hoeveel je kan lenen  (net zoals bij een auto) en ga dan pas naar de beddenzaak. Op die manier sta je sterker in je onderhandeling want de verkoper weet dat hij/zij snel kan verkopen bij een goed aanbod.

Let op de hoogte

 Let op met een bed met een kleine kier aan de onderkant! Dit zorgt voor stof onder je bed waar je moeilijk bij kan!
Wil je stof onder de bed minimaliseren koop dan een bed op hoge poten of waarbij de rand de grond raakt. Je kan dan gemakkelijker stofzuigen of de stof beter tegenhouden.
Share.

About Author

Leave A Reply