zondag, februari 25

Tips om snel en eenvoudig je woning te isoleren

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Met name in oudere woningen valt er nog veel te behalen op het gebied van isolatie. Dit merk je heel duidelijk aan de energierekening. Nu de energieprijzen veel hoger liggen, zijn veel mensen dit dan ook goed gaan voelen in hun portemonnee. De oplossing? Beter isoleren. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. 

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat isoleren niet alleen om grote veranderingen vraagt, maar ook nog eens een flink prijskaartje met zich meebrengt. Dat kan, maar gelukkig hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Isoleren kan op heel veel verschillende manieren. Met de juiste tips bespaar je op de isolatie, is dit sneller uitgevoerd en geniet je ook nog eens van een korte terugverdientijd. Maar hoe pak je dit dan aan? Hieronder geven we enkele nuttige tips. 

Ga op zoek naar de juiste leverancier voor materialen 


Bij het isoleren van je woning is het allereerst belangrijk om de juiste materialen te gebruiken. Dit betekent dus ook dat je op zoek moet gaan naar een leverancier. Hier zit echter nogal verschil in. Zowel op basis van kwaliteit als prijs. Wil je er zeker van zijn dat je kwalitatief materiaal koopt tegen de scherpste prijs? Breng dan eens een bezoekje aan https://www.budgetisolatieshop.nl/. Hier vind je alle mogelijke materialen tegen de beste prijzen. Zo betaal je nooit te veel voor de isolatie van jouw woning. 

Wil je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt? Vergelijk dan de prijzen gemakkelijk online. Door te vergelijken, zie je direct waar je het voordeligst uit zal zijn. 

Laat je informeren 


Isoleren is op heel veel verschillende manieren mogelijk. De ene optie is duurder dan de andere. Daarom is het verstandig om je goed te laten informeren. Wat de beste optie is, hangt immers ook af van de problemen die je ervaart en wat je precies hoopt te bereiken met deze investering. Als je weet hoe je moet isoleren, is het ook gemakkelijker om het juiste materiaal te kiezen. Wil je bijvoorbeeld de vloer beter isoleren? Dan zie je dat glaswol isolaties vaker worden toegepast. 

Goedkoop isoleren 


Heb je momenteel te weinig budget om de isolatie grootschalig aan te pakken? Dan zijn er ook dingen die je zelf al kunt doen om beter te isoleren. Dit hoeft weinig tot niets te kosten. Besef goed dat alle kleine beetjes helpen. 

Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van tochtstrips. Op die manier verhoog je eenvoudig het wooncomfort en komt er ‘s winters minder kou binnen. Ook je eigen gedrag kan al enorme invloed hebben op de isolatie. Probeer deuren bijvoorbeeld zo min mogelijk open te laten staan, sluit de gordijnen zodra het kouder wordt om de warmte beter in huis te houden en blijf vooral ventileren. 

Het gebeurt nog al te vaak dat mensen zeker in de winter te weinig ventileren. Als het buiten koud is, is het nou eenmaal minder aantrekkelijk om de ramen en deuren te openen. Zeker als je probeert te besparen op de energierekening. Het koelt dan inderdaad wat af in huis. Toch is ventilatie heel belangrijk. Juist wanneer je wilt besparen. Door te ventileren daalt namelijk de luchtvochtigheid in huis en hierdoor is de lucht gemakkelijker te verwarmen. Zo is de lucht in huis niet alleen gezonder, maar bespaar je ook nog eens eenvoudig op de energierekening. 

Share.

About Author

Leave A Reply